01 МИР Благоевград щурмува Брюксел с трима кандидат-депутати от ПП ГЕРБ

08 май 2024 08:11   15 коментара   12205 прочита


ГЕРБ-СДС регистрираха листата си за изборите за Европейски парламент в ЦИК. Водач, както писахме преди дни, е бившият председател на Народното събрание Росен Желязков, който за пореден път е и водач на листата за народни представители от 01 МИР- Благоевград, и като такъв задължително ще си осигури нов мандат като депутат в българския парламент.

Второто място е за Андрей Ковачев, а Областният лидер на ГЕРБ в Пиринско Андрей Новаков е на трето място в листата, което го изстрелва директно в Брюксел, за трети евродепутатски мандат.

За място в европарламента ще се бори и досегашният евродепутат от региона Асим Адемов, който е с номер 7 в евролистата им. За съжаление шансовете на Адемов за пореден мандат не са големи. Има възможност за нов мандат, ако ГЕРБ успее да вкара в европейския парламент 6  депутати и 2-ма  от шестте се откажат  да потегля към Европа.

Адемов има късмет в това отношение, тъй като  стана евродепутат по този начин. Прогнозите са, че ГЕРБ ще има минимум 5 евродепутати, с шанс за шестия в листата, ако водачът Росен Желязков, който е и водач на листата с кандидат депутати за  НС от област Благоевград,, избере да остане в България.

В решението на Желязков са вперили очи и местните кандидат- депутати. Прогнозите са, че ПП ГЕРБ в Пиринско ще има сигурни 4  депутати в българския парламент, а  5-тият е под въпрос. Ако 4  влязат в парламента и Желязков тръгне към Европа се увеличават шансовете за депутатско място на 5-тия по преференции, а кой ще е той- това е голямата битка в ГЕРБ.

Не се подлагат на съмнение възможностите на структурите в Петрич, Сандански и Симитли да осигурят депутатско кресло за кандидатите си Костадин Стойков, Георги Георгиев и Стефан Апостолов. В тези избори обаче се включват и други силни играчи, а именно: шефът на НОИ от Благоевград Илиян Георгиев, лидерът на ГЕРБ в Гоце Делчев Никола Джингаров, Марио Терзиев от Разлог. И тримата, силно нахъсани и готови за яростна битка за преференции.   

Ще успее ли някой от тях да изпревари фаворитите от Петрич, Сандански и Симитли е неясно. Ако някой от тях обаче се класира 5-ти по преференции има шанс да влезе в парламента  с условието, че Росен Желязков вземе   решение - в България или в Европа ще брани интересите на гражданите и страната ни. Спрягат името му за бъдещ министър, та даже и премиер, и ако това се случи той ще освободи място за 4-тия  по преференции в Пиринско. Ако влезе в европейския парламент -също. Но ако Желязков остане депутат в НС и го оглави/ има и такава опция/  то няма шанс за петия по преференции.

Силно се надяваме този път областният център да има депутат от ГЕРБ, нещо което не се е случвало от години, макар че битката ще бъде наистина ожесточена. Шефът на НОИ Илиян Георгиев трябва да изпревари с преференции, някои от сигурните за сега депутати  Стойков от Петрич, Георги Георгиев от Сандански и Ст. Апостолов от Симитли, за да влезе в първата сигурна четворка, или да има повече преференции от Никола Джингаров от Гоце Делчев, за да има шанс, ако Желязков освободи първото място.   

Казват, че Желязков, които е с богат административен и политически опит, ще остане в България, партията имала нужда от него тук. Какво ще бъде неговото политическо решение обаче, ще стане ясно след изборите.   

Ето и кандидатите за евродепутати на ГЕРБ-СДС: 1. Росен Димитров Желязков 2. Андрей Андреев Ковачев 3. Андрей Гришев Новаков 4. Емил Йорданов Радев 5. Ева Константинова Майдел 6. Илия Димитров Лазаров 7. Асим Ахмед Адемов 8. Николай Димитров Рашков 9. Алина Стефанова Милушева 10. Себастиян Жан Таджер 11. Борислав Красимиров Киров 12. Станислав Станиславов Петрунов  
13. Георги Стоянов Владов 14. Цвета Ангелова Точева 15. Даниел Пламенов Пелов 16. Ваня Радомирова Тонева 17. Полина Венциславова Исаева 

Петя Колева  
 


Още от: Политика

Принтирай статия
15 коментара
08 Май 2024 09:28 | Чичо Гошо
Оценка:
18
 (
20
 гласа)

Само да кажем, че Желязков не се ориентира в Благоевград без джи пи ес, Новаков е приоданец и бивша дясна ръка на гробокопача на града д-р Камбитов.


08 Май 2024 10:07 | Запознат
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Роска Кенеди разби на парчета структурата на ГЕРБ в града и сега ще е много, много трудно, да не кажа невъзможно да се излезе от ситуацията и Благоевград да има депутат. Тя е поредното недоразумение, допряло се до властта и пример защо властта не трябва да попада в такива ръце.


08 Май 2024 10:35 | грб
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

пълни утрепляци хрантутници на гърба на хората


08 Май 2024 12:10 | Гном
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Дееба гейовете


08 Май 2024 15:35 | Zagan
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Tikvata i partiqta mu Grob da umirat!


08 Май 2024 17:00 | Насо
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Андрешко ходене като Пале след ментора му насо крадеца.


08 Май 2024 18:12 | Поп
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Ако не раздават пари жив гербер няма да видят


08 Май 2024 20:02 | Истината
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Струма, такива статии не е имало за Тодор Живков в Работническо дело по времето на комунизма. Не ви ли е поне малко срам? Росен Желязков ще брани интересите на България!? Той единствено е бранил хората, които окрадоха България. Поинтересувайте се къде и как живее дъщеря му. Не е с депутатска заплата това.


08 Май 2024 21:38 | До истината
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Не само Росен Желязков и дъщеря му живеят така. Местните алчни лелки не падат по-долу, дажие ги подминават по алчност и безочие. Най-напред Роска водоноска, Дана и цялата им злобна алчна свита.


09 Май 2024 10:20 | Любчо Реален
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Само помияри


09 Май 2024 13:27 | Елена
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

След връщането на Насо в редиците на ГЕРБ ще има отлив на гласове за герб, да се разбира такива, които не са се облажили. Срам за ГЕРБ е връщането на Насо. Явно андрешко разчита на влиянието на Насо над маргинализираните общности. Пиарът на Новаков е много слаб за интелигентните хора.


09 Май 2024 16:57 | жителка
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Андрешко, Дана и Камбитов съсипаха и малкото останало от Герб-Благоевград. Добре, че е Бойко за да се крият зад неговите успехи! Андрешко със стаж Пр в община Благоевград 12 месеца и след това единствено и само евродепутат! Данаила сервитьорка Диана 7 и касиерка в банка! Камбата един фалирал управител на фирма!


10 Май 2024 10:59 | ....
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Едни и същи представители от 10 години.


10 Май 2024 16:01 | Пародия
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ами с тези кандидати герб не е уважаван в Благоевград. Че и насо и хиха настъпват като мухи на мед.


12 Май 2024 00:58 | Амели
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Липсва само ПКП с костюм четата с флорални мотиви и дантели по реверчетата.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар