Младите надежди на Спортика с второ място на държавното по футбол за девойки до 13 години

01 юли 2024 14:15   2 коментара   3871 прочита


Най- малките състезателки на ФК Спортика Благоевград заеха второ място във финалите на държавното първенство по футбол за момичета до 13 години. Във финалният турнир в град Дряново момичетата на треньора Радослав Креснички загубиха големия финало от Пълдин Пловдив с 0:4, но резултатът не отразява реално показанато от двата тима на терена. Три попадения след ъглови удари и груби грешки в защита, както и пропуски в атака лишиха Спортика от победа в последния мач от турнира.

Преди това Спортика надигра в гуровата фааз Дунав Русе с 7:0 и Бароко с 4:0, но загуби от Севлиево Лейдис с 1:3. В полуфинала благоевградчанки също бяха убедителни и разгромиха с 5:1 Сливен. Освен сребърните медали, Спортика осигури и момиче в индивидуалните класирания. За най- полезен играч бе избрана Радост Митревска, дъщеря на директора на ДЮШ Пирин Радослав Митревски. 13- годишната Радост се отличи с изявите си в Дряново и заслучи наградата.

По- рано през седмицата и женския отбор на Спортика получи медали си за третото място в крайното класиране на първенството при дамите за сезон 2023-2024. В края на тази седмица момичета до 15 години пък ще участват във финалите на Държавното първенство по футбор до 15 години в Трявна. Те са в една група с Етър Велико Търново и ЛП Суперспорт София.  


Още от: Спорт

Принтирай статия
2 коментара
01 Юли 2024 14:28 | до Струма
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не най-полезен, а най-техничен състезател...


01 Юли 2024 15:47 | Струма
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Наградата е за най-полезен играч, не за най-техничен.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар