Футболист №1 на България Кирил Десподов стана студент

25 юни 2024 16:38   5 коментара   6538 прочита


 Капитанът на българския национален отбор по футбол Кирил Десподов от Кресна стана студент в Национална спортна академия. 

Футболист №1 на България посети Националната спортна академия, за да подаде документи и избра специалността "Футбол", с която се придобива професионална квалификация за треньор. 

"Избрах да уча в Национална спортна академия, защото тук са завършили едни от най-великите спортисти на България. Тук са и едни от най-добрите преподаватели, които могат да дадат най-важните знания и умения", заяви четирикратният носител на титлата "Най-добър футболист на България". 

Сред елитните спортисти, които избраха да продължат образованието си в Академията, са Петър Мицин - световен и европейски шампион по плуване за юноши и младежи, първият български световен рекордьор в плуването, спечелил квоти за предстоящите Олимпийски игри в Париж и Божидар Саръбоюков – доказан талант в лекоатлетическите скокове, медалист от световно и европейско първенство за юноши и от европейския шампионат в зала за мъже. 

Приемът за бакалавърските специалности на НСА продължава до 3 юли, а седмица по-късно - на 10 юли, ще бъде обявено първото класиране. Документите се подават онлайн, в Ректората на НСА или в бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация из цялата страна Кандидатите могат да избират между 67 вида спорт, педагогика на обучението по физическо възпитание и още много други актуални специалности, сред които треньор по бойно-приложна физическа подготовка, спортен мениджър, спортен аниматор, спортен коментатор, медицинска сестра, кинезитерапия, адаптирана физическа активност и спорт, треньор по кондиционна подготовка, уелнес и СПА консултант и др. 

Академията е предпочитан университет, тъй като дипломата от НСА се признава по цял свят, а голяма част от специалистите се дипломират и с втора специалност, което удвоява шансовете им за успешна кариера./Блиц.бг


Още от: Спорт

Принтирай статия
5 коментара
25 Юни 2024 19:12 | мама Божка
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Да е записал ЮЗУ-то, щеше да получи готова диплома за каквото поиска, без да знае от къде се влиза, само да плати мизата на Марин Мазното и гуруто му Боре Тъпото!


25 Юни 2024 23:08 | Чеснов лук
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Кика, гледай си невестата ! Заебал си книгите .
И без това едвам изкласи у Кресна. Тройкаджия си не се мъчи братчед.


26 Юни 2024 09:58 | фен
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Уплаших се да не е записал Харвард


26 Юни 2024 12:21 | Караваната на Ричи
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тоя може ли да чете?!?


26 Юни 2024 15:22 | Виф
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ки те избутат спокойно, нема нужда и да ходиш.
Петър Занката го избутаха като студент по ПОФВ в моя курс. Опитен му бях видял. Беше футболист в Литекс. Дойде 3 или 4 курс с едно червено голфче 3 по плуване при Лекина.
Та тогава разбрахме, че имаме такъв колега.
Йори, Спасов, Цветков, покойния Руси. Ако тръгна да пишаааа....




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар