За да останат в България: По-добри условия за живот и професионална реализация на младите семейства

14 октомври 2024 11:08   1540 прочита


Десетки млади семейства с децата си изкачиха пътеката, по която на 11 октомври 1912 година Българската армия влиза в Разлог и го освобождава. Инициативата е на кандидата за народен представител от 1 МИР на ПП ГЕРБ Иван Герчев по случай празника на Разлог. Събитието на младите е още един повод да се почете големия празник, но и знак за младите – да предават уроците на историята на своите деца.

Иван Герчев беше придружен от съпругата си д-р Константина Герчева и една от дъщерите си Ирина, тук бяха голяма част от неговите приятели и съмишленици, както и други млади семейства – симпатизанти на кандидат-депутата. Възторжено младите, особено децата, изкачиха стълбите до Голак, където ги очакваше хубава музика, топъл чай и кафе.

„По тази пътека, която днес извървяхме заедно с нашите деца, е известена дългочаканата свобода на нашия край. За да имаме днес щастието да жиеем спокойно и мирно.“- каза Иван Герчев. И се обърна с благодарност към всички млади семейства, че извървяха заедно с него пътеката на свободата.

„Именно младите семейства бяхте поканени на Голак, - сподели той, - защото ще работя, ако стана депутат, преди всичко за младите, за да могат все повече български семейства да отглеждат децата си в Разлог, в България, да направим така, че и нашите деца да останат тук.

“ И добави, че благодарение на успешната политика на общинската власт, „Голак” и 12-метровата кула над Разлог е обичано място за хиляди туристи, но и за младите, и отново - заради тях предстоят да се изградят нови велоалеи и нови атракции.

„Стремежът е да има все по-добри условия за младите семейства в нашия град и община: за родителите, за работещите млади, които са останали тук, за всички деца.

Детските градини и училища са на много високо ниво, но като жив организъм е важно да надграждаме с виртуални и модерни кабинети, да се развиваме и създаваме условия всички млади семейства да останат в община Разлог. Тук да поискат да останат и нашите деца.

“Всички се насладиха на спиращите дъха есенни природни картини на трите планини, погледнаха отвисоко Разложката котловина, станаха част от вълнуващото събитие на един млад човек и съпричастни с идеята да се помага на младите български семейства, за да я има България.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.


Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар