Водачите на БСП в Петрич насрочиха пленума за изборния провал по време на мача “Левски” - “Баку”, членът на общинския съвет Ат. Попов хвърли оставка

06 август 2009 00:20   11939 прочита
Ил. Гутов
Ил. Гутов


Ил. Гутов

Социалистът дисидент Ил. Гутов разкри: Вместо да обсъдим положението в партията, ме нападнаха за изявлението ми “селски кмет” по адрес на лидера Д. Капитанов, Хр. Малчев ми сложи и “диагноза”, напуснах заседанието заради разправиите и крамолите, браво на губернатора Вл. Димитров, държи се като офицер и подаде оставка от поста си

Часове преди пленума вчера вечерта на БСП - Петрич, посветен на анализа на слабите изборни резултати, които постигнаха в общината, членът на общински съвет на БСП и председател на Съюза на офицерите и сержантите от резерва Илия Гутов обяви, че не е получил покана. Пленумът бе насрочен за 19 часа вчера /Б.р. до редакционното приключване на броя в 19.00 ч. пленумът не бе започнал/, но членовете на общински съвет пазеха в тайна предварителните подробности за дневния ред.
Нарочно го насрочиха в деня на мача “Левски” - “Баку”. Началото му е в 19.00 часа, а мачът , който ще гледа цяла България, е в 20.30 часа. Организаторите на пленума разчитат, че много от членовете на общински съвет няма да дойдат и ще се манипулират решенията. Така вместо задълбочено обсъждане на нещата ще ги претупат на две-на три и ще си тръгнат, а това е несериозно, прогнозира Гутов. Той заяви още: Браво на Владимир Димитров, който си подаде оставката от общинското ръководство на БСП в Благоевград и от всички ръководни постове и реши да остане редови член. Това е демократична и мъжка постъпка след изборния провал на БСП. Димитров неслучайно е офицер от резерва. Моето мнение е, че цялото изпълнително бюро на общински съвет на БСП - Петрич, включително и председателят Димитър Капитанов, трябва да си подадат оставка, да се сформира работна група за подготовка на извънредна общинска конференция за избор на ново партийно ръководство. Защото с настоящото ръководство на БСП - Петрич сме обречени да бъдем винаги губеща партия.
Становището ми във в. “Струма”, в което критикувах за изборните резултати общинското ръководство, начело с Димитър Капитанов, който е и кмет на село Коларово /не казвам селски кмет/, поисках да се направи сериозен анализ на ситуацията и казах, че петричани не са свикнали да бъдат управлявани от хора от село. След публикуването на моето становище в понеделник бях поканен на заседание на изпълнителното бюро. Очаквах диалог, но такъв не се получи. В интерес на истината съм длъжен да кажа, че господин Димитър Капитанов бе най-коректен от всички, изслуша ме внимателно и спокойно. Останалите членове започнаха да се карат с мен. В становището си поставих около 36 въпроса, на които трябваше да намерим общ отговор, но те не се разискваха. Всички присъстващи на заседанието обърнаха внимание основно на това, че съм казал, че човек от село командва общинската партийна организация. Мисълта ми беше, че човек не може да командва организацията дистанционно от село Коларово, откъдето е Димитър Капитанов. Подчертавам това, защото това е основното и не искам да има спекулации, чрез които да се настройват хората от селото срещу моето мнение. Веднага с влизането ми на заседанието в понеделник се започнаха разговори на висок тон. Бившата номенклатурчица Ани Хантова ми каза, че моята публикация във вестника е нанесла зло на партийната организация. Не, госпожо Хантова, вашата калпава работа в изпълнителното бюро носи повече вреда, отколкото моята публикация, която целеше предизвикване на прочистване и тръгване по нов път.


Още за: БСП   пленум   организация   Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар