Тошко Йорданов от ИТН в Благоевград: След вота трябва да се състави експертно правителство, партията ни ще е фактор в парламента!

16 октомври 2024 11:33   1 коментар   3217 прочита


Кандидат-депутати от Първи МИР - Благоевград и част от ръководството на Има такъв народ и днес продължиха своята кампания „очи в очи“ с гражданите. Десетки хора се спираха до шатрата на партията на площада пред мола, за да се запознаят с целите, приоритетите и програмата на ИТН.

„Продължаваме да държим на съставяне на експертно правителство. Ние не сме си сменяли мнението. Правилният подход след изборите, за който мисля, че им увряха главите на останалите партии, е да се съберем, да извадим приоритетите, да ги направим на програма, да видим кой би подкрепил тази програма. И партиите, които я подкрепят и имат мнозинство, да  излъчат правителство. Хората в Министерския съвет са изпълнители, те затова са изпълнителна власт. Взимаме един експерт по здравни въпроси, той трябва да е в здравното министерство, а не в икономическото. Логично е тези хора да бъдат експерти. Някой експерт може да е близък да някаква партия, но това не би  трябвало да е проблем, важна е експертизата му“, това каза Тошко Йорданов, зам.-председател на ИТН и председател на парламентарната група на партията.

Той увери благоевградчани, че със съпартийците си ще направят всичко възможно да има правителство, но не и на всяка цена – няма да има правителство като „сглобката“, което не е ясно какво прави, както и да има разни недоразумения като Асен Василев в МС.

Тошко Йорданов подчерта, че хората най-много това искат от кандидат-депутатите по места - да стане правителство този път, това е първото, което им казват. Той обаче направи важното уточнение, че в едни такива разговори формацията около Делян Пеевски не бива да участва. Страната ни се нуждае от стабилност, проблемите трябва да се решават от редовно правителство, което да има мнозинство в парламента. Защото тези решения не могат да се вземат от кабинет, доминиран от Пеевски и Бойко Борисов, изтъкна Йорданов.  

Зам.-председателят на ИТН смята, че другите партии трябва да започнат да вземат пример от тях – а това означава, че като кажат нещо преди изборите, след това да си държат на думата. Защото при къси парламенти се вижда какви лицемери са.

„Ние нямаме този проблем, така че ние ще си качим резултата. Но по-важното е, че после, когато има правителство, то няма да може без нас. Ще го контролираме отвътре, за да няма извращения, на каквито се нагледахме в „сглобката“. Хората да си погледнат заплатите, да се разходят в магазина и да си  припомнят дали преди три години са си купували повече неща и са си организирали живота по-спокойно. Бруталната  истина е, че за три години, в които Асен Василев прави бюджетите, инфлацията скочи с 33% , т.е. всичко е по-скъпо с 33%. А този наглец и лъжец излиза и казва, че ние сме по-богати. Така че нека хората преценят за кого да гласуват“, каза още Тошко Йорданов.

Водачът на листата с кандидат депутати в Първи МИР-Благоевград - Павела Митова, изтъкна, че точно заради финансовата политика на Асен Василев са „бутнали Кабинета „Петков“. И се оказали прави, защото сега се виждат разчетите за огромната дупка в бюджета и дефицита от 18 милиарда лева, което няма да е лесно да се преодолее и ще се наложи бъдещото правителство да се справя с помощта на по-консервативна финансова политика.

Според Митова ИТН е партия, която държи на думата си. А хората това искат. Затова от Има такъв народ имат непоколебима позиция по отношение на българската енергетика. И се оказали прави така, както и за Северна Македония.

„Мисля, че и другите партии узряват и вече слушат нашите съвети навреме. Преди сме се нагледали на това как първоначално ни обвиняват в нещо, след това ние се оказваме прави и после те също стигат до нашите заключения. Мисля, че в следващия парламент нещата ще стоят по-различен начин и когато кажем нещо, ще се вслушват веднага в думите ни“, каза Павела Митова, която е експерт по международни отношения, сигурност и енергетика.

Вторият в листата в Пиринско - депутатът Станислав Богдански, сподели, че всеки ден в предизборната кампания е сред хората заедно с останалите кандидат-депутати. Целта е да чуят от тях какви са проблемите им, какво искат и за какво настояват.

„Ние пък ги запознаваме пряко с нашите предложения за решаване на част от тези проблеми. Нашата партия ще работи по основни национални приоритети, за да можем да гарантираме развитието на държавата и по-доброто благосъстояние на хората", допълни Станислав Богдански, който е бивш областен координатор на партията в Пиринския край.

Можете да подкрепите Политическа партия „Има такъв народ“ с бюлетина номер 7!

Купуването и продаването на гласове е престъпление.


Още от: Политика

Принтирай статия
1 коментар
16 Октомври 2024 13:30 | поп Нафърфорий
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тези сливи на фотата освен за клатене за друго не стават!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар