Съдружникът Г. Прегьов на сина на ексшефа в “Булгартабак холдинг” П. Търпанов назначен зам. министър на МРРБ

07 август 2009 00:18   1 коментар   75663 прочита
Георги Прегьов
Георги Прегьов


Георги Прегьов

Със заповед на премиера Б. Борисов

Благоевградският бизнесмен с корен от Разлог Георги Прегьов, който е съдружник със сина на ексшефа на “Булгартабак холдинг”
Петко Търпанов - Леонид, бе назначен вчера за зам. министър на регионалното развитие и благоустройството. Премиерът Бойко Борисов издаде заповед за назначаване на общо 8 зам. министри, сред които е Г. Прегьов. Роденият в Гоце Делчев министър на МРРБ Росен Плевнелиев е избрал в екипа си и се е доверил на земляк от Благоевградска област, с когото е работил по много проекти в досегашната си строителна кариера. Р. Плевнелиев назначава още двама свои заместници, това са Лиляна Николова и Екатерина Гечева-Захариева. Новият зам. министър на МРРБ Г. Прегьов е съдружник и управител във фирма “Консултантска инженерингова къща” ООД заедно с благоевградчанина Леонид Търпанов. Нейната дейност е консултантски и строителен надзор. Най-големите й обекти са “Цанков камък” в Девин, Бизнес парка в София, който е построен от фирмата на новия министър Р. Плевнелиев, “Резиденшъл парк”, МОЛ “Сердика център” срещу румънското посолство в столицата. В Благоевградска област Г. Прегьов и Л. Търпанов са упражнявали строителен надзор над новопостроения хотел “Перун Лодж” в Банско, собственост на нежната половинка на премиера Бойко Борисов - Цветелина Бориславова. Те са контролирали и строителството на хотелите “Лъки Банско” и “Тамплиер”, както и 5-звездния хотел “Пирин” на Шарлопов в Сандански.

1 коментар
24 Август 2009 21:51 | mlad eg
Оценка:
6
 (
80
 гласа)

комсомолския секретар на ТПО - Благоевград е участник в източването на БНБ чрез партийните каси. С пъвите 100 000 USD е участвал във формални търгове с е издържал партийни кадри в условията на страх от реваншизъм. Вграден в американския университет като перач на по-едри партийни траншове през търгове, които по правило се печелят от ЧЛЕНОВЕ на БКП. Поддържа заблудата, че АУБ е американски, а всъщност е изцяяло под контрола на КГБ и ДПС. Син на доносник от ДС и самият той е сътрудник на ДС - действащ до 2009 г. Нагъл, циничен и изключително корумпиран. Отчита се на наводчика си и на Н. Галчев. Участвал е в огромни по размера си източване на бюджетни средства. Участва в полулегална група от членове на БКП на територията на Благоевград и Пловдив, по контрола на кръга Монтерей. Заедно с Министър Плевнелиев перат са явно доказателство, че Б. Борисов не е това за което се представя, а част от Партийната върхушка, контролирана от ГЕНЕРАЛИТЕ.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар