Силни водачи повеждат партиите в Пиринско към новото Народно събрание! К. Добрев начело на листата на БСП, ето срещу кои ще се изправи

10 септември 2024 09:27   18 коментара   25361 прочита


Люта битка между лидери се очертава на предстоящите парламентарни избори в Пиринско. Основните партии- участници в предизборното състезание вече са утвърдили водачите, които ще поведат листите с кандидати за новия парламент ,без обаче да са наясно кои  ще са останалите кандидат-депутати. 

Трудно ще намерят кандидати партийните централи, тъй като интересът към НС във  времена  на продължаваща с години партийна и правителствена криза, никой не е сигурен,че няма да "изгори", за да  "свети " зад депутатската банка само няколко месеца.

Драматичните събития в ДПС, фундаменталната промяна в БСП, отслабването на позициите на "Продължаваме промяната" предвещават интересна предизборна битка, с участието на утвърдени имена в българската и регионална политика.

След изключването на Корнелия Нинова от БСП и отнемане на всичките и правомощия, в Пиринско,  където тя беше традиционен водач на листата, се заговори, че начело този път ще е гоцеделчевецът Кирил Добрев, един от основните и опоненти в политическата битка за надмощие.

Като се има предвид, че местната структура на партията от години е поляризирана "про" и "анти" Нинова, Добрев ще се изправи пред противниците си по места, за да ги убеждава, че трябва да работят за партията и без Корнелия Нинова.

Дали и  как ще се справи ще проследим, но в момента ситуацията в столетницата е изключително сложна, а членовете и симпатизантите и крайно объркани предвид хода на последните събития. Дали ще станем свидетели на ренесанс в червената партия, или упадъкът и ще продължи с пълна сила ще се разбере съвсем скоро.

Срещу Кирил Добрев се изправя Росен Желязков от ГЕРБ, който вече няколко пъти води партията към победни резултати, ГЕРБ запазват в няколко поредни избора 4 народни представители . Сега казват, че предвид отегчения и силно разочарован електорат избирателната активност ще падне, което може да се отрази и на крайния им резултат. не очакваме кой знае какви изненади в кандидат- депутатската листа на ГЕРБ .

Тук отново ще видим Георги Георгиев от Сандански, Костадин Стойков от Петрич, Стефан Апостолов от Симитли, интересно е кой ще бъде кандидатът за депутат от областния център- Благоевград Засега няма никаква яснота по този въпрос. Спрягат се няколко имена, но нищо сигурно. Разлог ще участва със силен кандидат, говорят в партийните редици. Бившият депутат Ал. Мацурев отново май се стяга  за участие в надпреварата.

"Продължаваме промяната" все още мълчат около листата си, знае се само ,че начело отново ще е Андрей Цеков.  Към парламента гледа и областният лидер Марио Граченов, който също ще бъде част от кандидат-депутатската им листа. Интересна ще е битката в ДПС и нейните две крила. Предполагаме ,че и фракцията на Доган и на Пеевски ще участват в изборите, независимо от драматичните събития около регистрацията, решенията на ЦИК и очакваното съдебно произнасяне по темата.

В Пиринско, Пеевски ще се изправи срещу Доган и срещу всички изброени до момента водачи на листи. Делян Пеевски, който традиционно водеше ДПС в област Благоевград, ще щурмува парламента с ДПС- Ново начало. Битката за марката "ДПС" продължава и вероятно ще продължи до крайния срок на регистрацията на партиите 11 септември.

Цвета Рангелова от " Възраждане" ще е единствената дама, която ще се състезава със силните мъже в местната политика. Софиянец вероятно ще поведе и ИТН.

Политическият ребус не може да бъде решен преди да стане ясно какво ще се случи с ДПС. Очаква се до края на седмицата вече да има яснота. Както за ДПС, така и за всички останали партии. 

Замирисва на избори, едни от най-тежките за партиите и най-отегчителните за уморения електорат, който в последните години 7 пъти избира безуспешно онези, които ще го поведат към по стабилни бъднини тук и в Европа. Очаквайте подробности. 

П. Колева 


Още от: Политика

Принтирай статия
18 коментара
10 Септември 2024 10:12 | ДЯДО ЙОЦО
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

БСП няма ли да е в коалиция, нали това се говори от около 1 месец???


10 Септември 2024 10:44 | ГРАЖДАНИН
Оценка:
25
 (
31
 гласа)

ПОЛИТИЧЕСТКАТА ДУХАЛКА ДОБРЕВ ОТНОВО НА ТЕРЕНА, НЕНАЯЛИ СЕ С ВЛАСТ ПЕРВЕРЗНИЦИ, НЕ МЪТЕТЕ ПОВЕЧЕ ГЛАВИТЕ НА ХОРАТА, АУТСАЙДЕРИ СТЕ ВСИЧКИ БИВШИ.


10 Септември 2024 11:12 | Альошката от Игралище
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Аз съм най силната политическа личност в Сандански скоро и кмет


10 Септември 2024 13:14 | Пепо
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

А умните и достойни къде са?


10 Септември 2024 13:28 | благоевград-b
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Какви смешки, ПАРТИЯ МЕЧ трябва за да чуете какво се случва с БЪЛГАРИЯ И НАПРЕД


10 Септември 2024 13:44 | Листопад
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Меч, И така На Татък, Дерибеи Пред Сарая, Бесни Стари Пенсии, Пълни Пе... и, Гроб, Величка...
Хора от тези ли да избираме?
Борба за кокал!


10 Септември 2024 13:48 | Въздъхнах облекчен!
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Браво! И Сашко Мацурев се появява на хоризонта с тротинетката, но не се разбира на печелившото двадесет и второ място кой ли ще бъде този път? Пак ли Стефко Полинов?


10 Септември 2024 14:31 | Тросковец
Оценка:
17
 (
21
 гласа)

Абе нашио Стефчо от Тросковско Симитли ке оноди и тоо пакь. 22 ке е числото, оти баща му каза че си знае само числото 2. Слаб като ученик, вного срича, но може да повтаря и затоа 22. Цццццц майко Българио тежко ти.


10 Септември 2024 15:39 | Благоевград
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

Нема да гласувам


10 Септември 2024 15:47 | иван
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

нема да гласувам


10 Септември 2024 16:23 | Смях
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Киро Трафиканто пръв на бесепето, тея и 1 нема да вкарат, умреляци. Тоя смешко от Итн то и тоя па ке напъва, а и тая от Видин и тая услади й се 10 бона заплатка .Само умрели кучета


10 Септември 2024 16:31 | Тросковец
Оценка:
18
 (
22
 гласа)

Букварчето Стефи пак ще влезе. Смях в залата. Тоя народ е верно изтрещял. Гласувайте хора такива като него да го изритаме. Всичко присвоиха в Симитли в общината. Гласувайте за някой различен, но ГЛАСУВАЙТЕ


10 Септември 2024 17:00 | Мукарчо
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Ке ме хванете за патладжана да ви гласувам да ви ева майката


11 Септември 2024 08:58 | ГРАЖДАНИН
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

ХЕЙ ГЕРБ, СМЕНЕТЕ МАЛКО ДЕСЕНА, НЕ ВИДЯХ ДЕПУТАТ ОТ ОКРЪГА ДА СЕ ИЗКАЖЕ. ОСНОВНОТО КОЕТО ПРАВЯТ ДА ЛАЙКАТ ПОСЛАНИЯ НА ВОЖДА


11 Септември 2024 09:00 | апаш камботов
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Мислех за БСП, ама киро добрев..... ееее, МЕРСИ !!!


11 Септември 2024 11:01 | Чука
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Нека не злорадстваме и да помогнем на Киро, да спечели поредните си милиони! Не се дели, бъди овца! Гласувай!


11 Септември 2024 13:59 | БЛ
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Този път няма да гласувам. Стига вече упражнения. Едни и същи чукундури навсякъде по листите. Баста.


11 Септември 2024 15:00 | До негласуващите
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Те това искат ..бе глупаци!!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар