Росен Желязков: За Благоевград и областта е необходимо довършване на транспортната инфраструктура, тогава и доходите ще се променят

07 юни 2024 12:09   3 коментара   2492 прочита


 

- Намираме се в края на тази предизборна кампания. С какво беше тя по-различна от предишните? 
 
-За първи път провеждаме кампания при постоянно действащ Парламент и служебно правителство. Това показва, че политическата рутина не е достатъчна, за да се предотврати политическото изкушение на някои партии да използват НС за предизборна трибуна. Нашите основни послания са, че след 3 години нестабилност, безвремие, забавяне на всички обществено-икономически процеси в страната, трябва да се намери отпор и отговор със стабилизация на страната. С възстанояването на нормално функциониращи държавни институции, ясни политически ангажименти, движения в икономиката и така очакваните практически доходи, да се живее спокойно. Искаме стабилна България, но в сигурна Европа. 
Нашите послания са надграждане на това, до което бяхме стигнали през 2020 г. и продължаване на икономическото развитие, заедно с едни обмислени и рационални реформи в основните сектори като образование, здравеопазване, правосъдие, обществен ред и така нататък. Но най-вече успокояване на обществото и вдъхване на нова обществена енергия. 

-Като участник в тази кампания конкретно за Благоевградска област какви са вашите ангажименти? 

-За съжаление възможностите в Благоевградска област дълги години бяха подценявани. И това е защото не довършихме Крупник - Кресна. Казвам недовършихме, всички ние, цялото общество. Ако това се случи географията на икономиката на областта като цяло ще изглжда по раазличен начин, защото транспортната достъпност е първата предпоставка заедно с достъпността до инженерната инфраструктура за всеки инвеститор. За Благоевград и областта е необходимо довършването на транспортната инфраструктура и създаването на атрактивни възможности за инвеститори - индустриални зони, които чакат своя момент за реализиране. Изграждането на производства, които имат по-висока добавена стойност, а това означава разходите за труд да бъдат по-ниски в структурата на крайния продукт, стока или услуга, но по-високи за работещите. Ако е висока добавена стойност, а това са по-високо технологични производства, а има всички предпоставки за областта това да се случи, тогава и доходите ще се променят. И структурата на икономиката на областта ще се промени. Ясно си даваме сметка за функционалната зависимост между инфраструктура, влизане в Еврозона. Това ще бъде по-силно привлекателна за чуждестраннит инвеститори. 

-Защо е важно да гласуваме на 9 юни? 

-Важно е да гласуваме и за европейски парламент и за национален. За европейски, защото е много важно Европа накъде ще се развива, като сигурност, обща политика, общи възмжоности на европейския пазар. Но най-вече като общо пространство на мир и сигурност 
За национален парламент - колкото по-ясно изразено мнозинство има в НС, толкова по-стабилно ще бъде управлението. За нас е важно да има правителство, което да възстанови усещането за стабилност, и да възстанови усещането за тенденция на възход, за повече доходи, за работещата икономика, а не заради взети заеми. Искаме да гарантираме икономическия проспртитет на България. Затова е важно да се гласува, важно е да се подкрепи ГЕРБ на тези избори. Призовавам за подкрепа на бюлетината на ГЕРБ за националния и за европейския парламент с номер 22, а с преференцията нека всеки един избирател да избере един от големите, успешни професионалисти в нашата листа.

Купуването и продаването на гласове е престъпление 


Още от: Политика

Принтирай статия
3 коментара
07 Юни 2024 15:26 | Иван И
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Измамник


07 Юни 2024 16:24 | Мунчо
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Дрън дрън та пляс празно плямпало


07 Юни 2024 17:39 | Ха ха,
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

костинбродския печатар прихвана от Буци/Буда, сипе лъжи безкрай ! От другата седмица са пак пред Козяк, да ближат задници ..




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар