Пуснаха подписка сред съветниците за сваляне на Атушка Маркова, лидерът на РЗС В. Парапунов: На 31 юли ще имаме нов председател

28 юли 2009 00:20   13 коментара   47418 прочита
В. Парапунов
В. Парапунов


В. Парапунов

Заговорниците се събраха за консултации в комплекс “Рай”, кандидатът за поста от СДС С. Николов избра за лобиране “Авалон”, очакват кметът В. Илиев да наклони везните към водача на ГЕРБ инж. Д. Танев

Подписка за сваляне на председателя на Общинския съвет в Петрич Атушка Маркова бе пусната вчера около 12 часа сред местните парламентаристи. За час се бяха подписали 14 съветници от “Ред, законност и справедливост”, “Българска социалдемокрация”, ГЕРБ, СДС и други. В петък, 31 юли, Петрич ще има нов председател, на настоящия времето изтече. Бяхме й дали 3-месечен срок, в който да преосмисли и сама да си подаде оставката. След като това не стана, стартирахме процедура за отстраняването й, каза съветникът Валентин Парапунов, председател на РЗС. Искането ни ще бъде отстраняването на председателя да бъде -1 в дневния ред на насроченото за 31 юли заседание. С рекорден брой точки - 50. Вчера Атушка Маркова на пресконференция огласи дневния ред. Заседанието ще започне в 9 часа сутринта и по думите й има достатъчно време да бъдат изчерпани 50-те точки. Според нея голяма част от въпросите са натрупани във времето и са изцяло в полза на хората, които чакат много време. Касае се за отстъпено право на строеж, отдаване под наем, закупуване на земи и др. Ако има извънредни точки, ще предложа те да бъдат включени като последни в дневния ред, за да може тези, които са минали през комисии, да минат първи, каза Маркова. Валентин Парапунов заяви, че пак могат да бъдат изчерпани 50-те точки, но с нов председател. Бъдещият шеф на местния парламент трябва да бъде консенсусна фигура, личност с авторитет и доказани качества. Когато видим кои са кандидатите, на място ще решим за кого да гласуваме, подчерта Парапунов. Лидерът на СДС д-р Митко Циканделов препотвърди позицията си, че тримата местни парламентаристи от синята партия ще гласуват за свалянето на Атушка Маркова и ще номинират излъчения от СДС за председател Стоян Николов. Любопитното е, че Николов първо потърси подкрепата на досегашните си опоненти в Общински съвет - съветниците от Българска социалдемокрация. В продължение на повече от месец той осъществи многократни срещи с лидера Розалин Хаджиев и хората му. До вчера на обяд Николов не бе потърсил контакт с досегашните си партньори в Общински съвет - от “Гергьовден”, ВМРО и ЛИДЕР. В резултат те започнаха да гледат на кандидатурата му с резерви и недоверие.

13 коментара
28 Юли 2009 06:29 | Петричанин
Оценка:
21
 (
137
 гласа)

Парапунов си разчиства пътя за поредната далавера !!! Тоя много мъти водата в града .Сега ще се натяга на Герб за да му асфалтират пътя до цеха му .Интаресаджия !!!


28 Юли 2009 08:31 | войвода
Оценка:
98
 (
208
 гласа)

Парапуно и Розалинчо поставиха Атушка на този пост за да я привлекат към своя лагер (както привлякоха Танев) и формирайки мнозинство да отпочнат далавери в общинският съвет. (Вельо,Ицо- "гюпката" и Ячев - хората занимаващи се с далавери до този момент останаха на сухо за няколко месеца. Атушка възрази на една от далаверите предложена от Парапуно и за това решиха да я свалят от поста (тогава Атушка отново се заигра с Вельо). В заключение, ДВАТА ЛАГЕРА РЕШИХА ДА СЕ ОБЕДИНЯТ И ДА ВЪРШАТ ДАЛАВЕРИ ЗАЕДНО ВМЕСТО ДА СИ ПРЕЧАТ, свалянето на Атушка скрепва този "съюз".


28 Юли 2009 09:55 | Читател
Оценка:
-13
 (
127
 гласа)

Всичко са маскари,познаваме ги.Знаем и как направиха пари,но сега са патриоти за справедливост и ред.Само Димитър Танев е за председателското място и В.Илиев трябва да го подкрепи,защото не е корумпиран и е умерен,а и от управляващата партия в момента.Така по-лесно ще привлече инвестиции за благото на Петрич.


28 Юли 2009 10:17 | иван
Оценка:
-10
 (
176
 гласа)

Атушка стана неудобна защото не подкрепи прословутата далавера за /слънчевите колектори/ м/у другото Танев прегърна идеята и рамо до рамо с Розалин и Парапунов се нагърби да я осъществява за да се облагоденстват.. та колко е не/корумпиран Танев вие кажете?


28 Юли 2009 10:32 | живко
Оценка:
36
 (
128
 гласа)

далаверата със слънчевите колектори най първо я започнаха Розалин,Митко Атанасов и Танев с благословията на Вельо.


28 Юли 2009 13:37 | jena
Оценка:
-9
 (
101
 гласа)

zashto se zablu shtavame vsichko e reshteno. boje pazi ni ot elementarni.


28 Юли 2009 21:26 | стоян
Оценка:
85
 (
195
 гласа)

ДПС трябва да се заличат като партия.. но и парапунов е отрепка.


29 Юли 2009 04:40 | Кретенски
Оценка:
8
 (
134
 гласа)

Незнам какво искат такива мошенници вече .Хора от Петрич събудете се идват най-испечените мошенници и крадци.Те нямат нищо човешко ,станали са животни ,канибали .Те нямат близки и приятели ,за тях парите са близки и приятели.Боже пазини от тези боже.


29 Юли 2009 11:39 | немам думи
Оценка:
45
 (
131
 гласа)

парапунов да иде на козметик да му почистят веждите и да си направи пластична операция нали има много пари нека да се погрижи за ваншния си вид.


29 Юли 2009 15:19 | Петричанин
Оценка:
-4
 (
96
 гласа)

Петричани,Вие знаете много от далаверите които се вършиха по митниците-Кулата и Златарево,затова пишете точно и конкретно,като се възползвате от този форум за минали и настоящи далавери на хора коита са в местната власт,а и за тези които искат да управляват града ни.Хората и властите да знаят каква е истината.Нали новата власт,ще раздава справедливост.


29 Юли 2009 18:02 | Петричанин
Оценка:
13
 (
127
 гласа)

Кои ще раздава справедливост ??? Танев и Герб ли ??? Вижте палатите му завода !!! Всичко е чисто и законо ли ???????????????


29 Юли 2009 18:06 | Отговор
Оценка:
21
 (
111
 гласа)

Даааааа ту ако се копне както трябва ще изкочи нещо !!! Какво ли ???


31 Юли 2009 08:52 | Петричанин
Оценка:
-7
 (
179
 гласа)

Атушка пак здраво се ЛАКАТУШКА и колкото и да се дърпа пак ще си я КЛАТУШНАТ!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар