Остър коментар! Славчо Гургулеев – кандидат за народен представител от ПП„Величие“: Болната тема за здравето! Анатомия на туморите в българското здравеопазване

09 октомври 2024 09:04   3 коментара   3185 прочита


Болната тема за здравето и здравеопазването коментира кандидатът за депутат от политическа партия "Величие", благоевградчанинът Славчо Гургулеев.Ето какво казва Гургулеев: … 
Всеки един от нас се е сблъсквал с непреодолимата стена, изградена от управляващите и „бялата мафия“! Плащали сме за „избор на екип“. Със стъпването на лекарския кабинет сме давали петдесетака, както се казва. Били сме способни да дадем всичко… в името на здравето. Обикаляли сме болници, търсили сме професионалисти, рязани сме безпричинно или душата ни е отлитала от операционната маса… „по погрешка“. 
Всеки един от нас е изпадал в състояние, в което трепери или за собствения си, или за живота на някой близък!

В тези часове, дни, месеци или години на страх за това, което ни предстои, вместо да получим утеха, успокоение, увереност и точно навременно и качествено лечение, ние много често получаваме неглижиране, отвращение и/или многократно търсене на пари за доктор, за екип, за сестри, за санитари, купуване на елементарни консумативи, било то за медикаменти, специализирани хирургични инструменти, протези импланти и още хиляди други неща, които не са включени в уж „безплатното“ ни здравеопазване и всичко това защото служителите от системата на нашето здравеопазване са притиснати от „бялата мафия“ само и единствено, за да може стотици милиони лева, влизащи от бюджета и от нашите здравни осигуровки, да бъдат откраднати чрез всякакви немислими договори и сделки за закупуване на какво ли не! Като в същото време надценките върху тези консумативи в някои случаи възлизат на над 70% от реалните цени. 
На пациента се гледа като на банкомат! 
В голямата си част хората са накарани да се страхуват за живота си, защото всеки знае, че ако остане без работа и без приход, той няма да получи лечение! Не само че няма да получи необходимото лечение, но и ще бъде оставен на произвола на съдбата пред входа на някое спешно отделение. А до него много и не успяха да стигнат! 
Народът трябва да го е страх, защото неговият работодател трябва да може лесно да осигури корпоративния вот за дадена партия! Принципът е „Гласуваш за нашите - работиш, не гласуваш за нашите - не работиш“. А всички знаем, че не работиш ли, няма и лечение... Толкова е просто! 

Толкова е просто, че общински, окръжни и държавни болници са оставени да тънат в разруха, докато парите за тях биват „усвоени“. Получава се един изгнил балон, в който тези, които имат повече пари, отиват и си плащат за лечение в частни болници, които пък в повечето случаи или са собственост отново на онези същите политици, които разграбват държавата ни десетилетия, или са пряко зависими и обвързани с тях. А тези, които работят „за едната заплата“, теглят кредити – кредит за здраве! 
Не е тайна, че тези частни болници обират „каймака“ на Здравната каса, работят по други правила и легално присвояват десетки милиони на месец от българския народ. А когато частните болници изземат функциите на общинските, окръжните и държавните болници, бъдете сигурни, че това ще бъде крахът на българското здравеопазване! 
Затова трябва да се борим, затова трябва да изкореним корупцията от българското здравеопазване, затова трябва да изсветлим и да покажем всеки сключен договор, всяка сделка и да посочим виновните лица! Всеки има право на качествено, достъпно, сигурно здравеопазване! Всеки има право на живот! 
Пълната ревизия на Здравната каса може да бъде направена за много кратко време и бъдете сигурни, че те са страхливи и в момента, който изкарат първите грандиозни кражби и първите лица, злоупотребили с това, всички останали ще се разбягат, като мишки, защото ги крепи само финансовия и материален интерес. А когато паричният поток спре, неустойчивата им къщичка просто ще рухне. 
Да направим здравословната крачка с бюлетина № 4! 

Купуването и  продаването на гласове е престъпление 


Още от: Политика

Принтирай статия
3 коментара
09 Октомври 2024 09:51 | ГРАЖДАНИН
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

БРЕ, БРЕ, ДАНО ТОВА МЛАДО ДОКТОРЧЕ ОПРАВИ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, НО ИЗГЛЕЖДА ЧЕТЕ ЖЪЛТА ПРЕСА И ИЗПОЛЗВА ПОПУЛИСТКИ ФРАЗИ И ШАБЛОНИ, ПРИЛИЧА НА ГЪЛЪБЕ.


09 Октомври 2024 09:57 | тоя
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Успех, Слави!


09 Октомври 2024 10:28 | оня
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

сричащия депутат не може да се хвене на малкия пръст на това момче, това момче има гражданска позиция и виждания и казва нещата такива каквито са в действителност, тоя сричкото да сте го видели през всичките тия години които беше депутат да вземе думата от трибуната на народното събрание, изключвам излагацията с не моженето да чете законопроект, който му е написан и е в ръцете му, нека направят дебат сричкото с това момче, как мислите какъв ще е резултата.