КОСТАДИН ПАСКАЛЕВ: Вярвам, че Благоевградска област няма да подкрепи унищожителите на българската цигарена индустрия

04 юни 2024 09:54   10 коментара   20034 прочита


 

Господин Паскалев, Вие имате богат управленски и политически опит, един от създателите и лидерите сте на коалицията ЛЕВИЦАТА. Какво сочи анализът Ви, какъв ще е 50 – ят български парламент след изборите на 9 юни или поне на какъв се надявате? 
Надявам се, че новото Народно събрание ще е българско, за разлика от сегашното, 49-то, което гарантира сглобката на базата на Магнитски и желанията на Посолството. Вярвам, че гражданите на Благоевградска област няма да подкрепят унищожителите на българската цигарена индустрия – „пеевчетата“ и „бойковчетата“, като масово гласуват на изборите на 9 юни. Само това е начинът тези грабители да бъдат свалени от власт, само чрез масово участие в изборите може да се промени пътя на България към по-справедлив и добър живот, и така хората да повлияят на своето и на децата си бъдеще. 
Освен основните ангажименти за социално и икономическо възраждане на Благоевградска област, вярвам, че бъдещите народни представители, ще работят еднопосочно както за довършването на автомагистрала „Струма“, така и за осигуряването на нормални пътища до всяко село; за гарантирано водоснабдяване; осигуряване на достъп до здравни и образователни услуги, финансиране на културните институции. 
2. В нашата страна стана модерно в последните няколко години да се говори и прилага управление по формулата „леви цели - дясна политика“. Всички сме свидетели до какво обедняване и засилване на неравенствата във всяко отношение ни донесе този експеримент. Затова въпросът е кои икономически и социални мерки считате за леви и зад кои застава ЛЕВИЦАТА? 

Лявото означава социална държава. Това включва въвеждане на прогресивно подоходно облагане, балансиращо нивата на доходите на гражданите; промяна в корпоративното облагане и недопускане прикриването на доходи и износ на национален капитал, включително и на европейско ниво закриване на офшорните зони; намаляване на държавния дълг с 5% на годишна база, като според нас дълг следва да се поема само за възвръщаеми инвестиции. По отношение на доходите на хората - изпреварващо инфлацията нарастване на минималната работна заплата и пенсиите; сериозни стимули за млади семейства с деца - за закупуване на първо жилище, стимули при раждане на деца за семействата; както и гарантиране на безплатно висше образование за всеки български младеж, желаещ да учи. Тези мерки са не само необходими, но реалистични, прагматични и изпълними. ЛЕВИЦАТА има и кадровия потенциал да ги осъществи. 
 

3. Но ще има ли ЛЕВИЦАТА необходимото политическо представителство, за да постигне всичко това? 
В ЛЕВИЦАТА не сме наивници, това са наши предложения, които ще предоставим за обсъждане на широка експертна, синдикална и гражданска основа. Всъщност правим го и сега в хода на предизборната кампания. Да, в момента лявото е раздробено и не очаквам мощно парламентарно представителство. Но се надявам твърдоглавието, липсата на здрав разум в част от левите ръководители и външните олигархични въздействия да се преодолеят и скоро лявото да е единно, може би с други лидери. 
4. На 9 юни изборите са 2 в 1. Освен, че отново предсрочно избираме членовете на вече 50-то Народно събрание, избираме и българските представители в Европейския парламент. За какъв Европейски съюз, за какви европейски институции се бори ЛЕВИЦАТА? 


Съществена промяна в Европа трябва да има. Защото Европейският съюз от демократична общност, все повече се превръща в обединение на държави, изпълняващи волята на САЩ. Вместо лидери той има послушковци, с неясно поведение и неаргументирани позиции. 
За ЛЕВИЦАТА, а и за всички разумни хора, основната цел е световният мир. Ние отстояваме позицията за незабавно прекратяване на всички военни действия и за начало на мирен процес. Имаме категорично разбиране и готовност за работа за запазване на демократичния характер на институциите в ЕС, с оглед опитите за несъобразяване с позициите на по-малките страни. Ето защо сме срещу отпадането на ветото и отказа от консенсусния начин за вземане на решения. Ние от ЛЕВИЦАТА сме за формиране на нова, справедлива обща селскостопанска политика, в която българските стопани да са равнопоставени на западноевропейските не само по задължения, но и по права. Искаме ревизия на зелената сделка, която е справедлива за германската енергетика, но не и за българската. Защитници сме на запазването на всички базови енергийни български мощности и изграждане на нови ядрени блокове; за продължаване на кохезионната политика, като инструмент за преодоляване на неравенствата в европейските региони и източник за финансиране на решенията на инфраструктурните и социални проблеми в общините. С други думи става дума за отстояване на българския интерес. 
5. Защо трябва да бъдат подкрепени кандидатите на Левицата? 
Защото нашите кандидати са хора, които имат разумни предложения, готови са за диалог, свободни са от зависимости, имат човешкото си достойнство, опит и никой не може да ги манипулира. Такива хора, като кандидатите на ЛЕВИЦАТА, са единственият гарант за това, че държавата ни може да се развива в правилната за хората посока, за да живеят в мир, спокойно, нормално, достойно. 
Затова подкрепете свободните хора от ЛЕВИЦАТА с №19. 
Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Р. Петрова 


Още от: Политика

Принтирай статия
10 коментара
04 Юни 2024 10:31 | От левскар
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Е има ли по маниполиран човек от пчеличката Мая . Боже - боже ЩЕ - ЩЕ - ЩЕ - намажем ние филията пак вие си гледайте работата и не гледайте в нашата чиния- това е вашия девис.


04 Юни 2024 10:45 | От левскар
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Е има ли по маниполиран човек от пчеличката Мая . Боже - боже ЩЕ - ЩЕ - ЩЕ - намажем ние филията пак вие си гледайте работата и не гледайте в нашата чиния- това е вашия девис.


04 Юни 2024 11:19 | Янка
Оценка:
-10
 (
10
 гласа)

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto


04 Юни 2024 11:38 | Янке,
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

продължавай да пиеш Веро, ще отслабнеш още!


04 Юни 2024 12:05 | Каруцар
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Лаже, лажи вере.


04 Юни 2024 13:48 | Мончо
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Продажници и предатели!


04 Юни 2024 20:56 | ПОМАКИНЯ Анева съм
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

а ПАСКАЛЕВ е нагъл с. Старчевски кефал, двамата ЗАЕДНО ще ви преебем както и Байкушев не ви е ПРЕЕБВАЛ ..


04 Юни 2024 21:02 | Скрижовски
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Да го духаш, селски крадлив бек!


04 Юни 2024 23:16 | 4х4
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Цял живот на ясла, без нищо да е съградено в полза на хората, и другите играчи не са по-добри. В РБ няма политик от майка роден.


05 Юни 2024 08:17 | мистър хикс
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Нямаш ли си твоя фамилия, та си се изцепил с чужда? Баш никога Скрижовски ще се изцепи да напише това. . . .




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар