Кметът М. Байкушев след емоционална среща с българите в Мюнхен: Мечтаят за по-добра България, повече бягат от проблемите тук

21 октомври 2024 11:36   12 коментара   3126 прочита


Истински сърдечна и зареждаща среща. Буря от емоции. Усетихме силна обич, подкрепа и грижа за това, което правим. И критиката си беше както трябва, споделя градоначалникът . 

Кметът на Благоевград Методи Байкушев, Христо Петров- Ицо Хазарта, бившият премиер Н. Денков и възпитаникът на АУБ Манол Пейков се срещнаха в събота с българите в Мюнхен. Веднага след емоционалната среща със сънародниците ни зад граница, кметът Байкушев сподели във Фейсбук: 
 
"Българите в чужбина и днешна България. Имам познати, които директно са ни отсвирили. Типът „нищо не става там, не ме търсете, взех си вече ново гражданство“. 

Има такива, които обичат България, но са там, просто защото изкарват повече пари. Повечето от тях бягат от проблемите тук, но и не мислят да прекарат целия си живот навън. Мечтаят за по-добра България. Някои се опитват да допринесат за това. Други не се сещат, не искат или нямат обективна възможност да помогнат. 

Има и такива приятели, които са добре в чужбина, но България ги тегли. Дори да са се устроили добре, сякаш душата им е тук - знаят всичко за България, попиват жадно новините от Родината, ядосват се на глупостите у нас и си идват при всяка възможност. 
Има такива, които носят по малко от всичко това или преминават през всички тези фази, според както им се развие животът. 

Снощи проведохме среща с българи в Мюнхен. Истински сърдечна и зареждаща среща. Буря от емоции. Усетихме силна обич, подкрепа и грижа за това, което правим. И критиката си беше както трябва. 
В един момент исках да спра срещата и да отида да прегърна всеки един. Ей така, да ги стисна в ръцете си и да им кажа – Слава Богу, че ви има. Благодаря, че носите в сърцата си част от нашата България. 

Не бяхме на студено, нито гладни останахме накрая, но нещо хъшовско имаше в тази зала тази вечер. Крепка надежда, малко сладка тъга, и готовност за действие. Не мога да го опиша нито точно, нито докрай. 
Само знам, че днес се върнахме в България заредени с нови сили и идеи. Защото сме длъжни да се погрижим за България. Ще го направим. Подкрепете ни на 27 октомври с номер 26. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.


Още от: Политика

Принтирай статия
12 коментара
21 Октомври 2024 12:15 | Стефчо
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Ицка, искаш да идеш пак в парламента? Иди, никога няма да имаш хемороиди


21 Октомври 2024 12:23 | Цуци съм
Оценка:
0
 (
0
 гласа)



21 Октомври 2024 12:34 | Само питам...
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

На този кой му плаща екскурзията, пак ли ние?


21 Октомври 2024 12:40 | ВЯРА Иванова
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Тази популистка партия, лъжци, 4 години безвремие, само обещания тунели, мостове и нищо и Асен Василев, взима заеми само и се хвали, че вдигнали заплати Благоевград няма никаква инвестиция, с плана за възстановяване нищо не стана, сега ''равноотдалечен'' премиер-е такова звере няма, само глупости с Киро нарушитела с невярната декларация


21 Октомври 2024 12:54 | Опааа
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Прошетал си гъзо Метка, ама за наша сметка...


21 Октомври 2024 13:17 | Пич маала
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Методи, защо отиде в Мюнхен ? Та това са емигранти които са си ебали макята от тук.


21 Октомври 2024 13:31 | Ива
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Боклуци.


21 Октомври 2024 13:41 | Беседката на джамията
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Оправи градо, та тръгна и по чужбината акъл да даваш!


21 Октомври 2024 16:06 | От левскар
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Бях на срещата и ясно се изказах- с такива като Денков - Хазарта и този несретник Пейков до никъде няма да я докараме . Повечето от нас нямат никакво намерение да се връщат в България. Затварят се фабрики - изнасят се големи инвеститори и на въпрос като се върнем 100 семейства в Благоевград - къде ще работим - Байкушев вдига раменете - демек бялото знаме.


21 Октомври 2024 17:29 | Бичкия
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Инвеститорите докарай Меди, не се разпилявай на паунда си майна *


21 Октомври 2024 18:52 | анонимен
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Трябва да му се търси сметка на кмета, като как така в работно мреме ходи на предизборни мероприятия, кой плаща масрафа и зашо не отговаря на въпроса като се върнат в града младите ще им осигури ли работа и жилища.. Толкова безсрамни политици! Анатема!


21 Октомври 2024 20:18 | кмет НЕможач
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

това мога - това правя, разкарвам си мършавия гъз с един истински ГЪЗ-Хазарта по Европата, лъжа/мажа и меткам усмивки.... а Вие балъци гласувайте пак за нас




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар