Кирил Добрев в Сандански: БСП-Обединена левица ще бъде разумният и стабилизиращ фактор в българския парламент

15 октомври 2024 12:01   2 коментара   3150 прочита


Водачът на листата на БСП-Обединена левица Кирил Добрев проведе поредица от срещи с членове и симпатизанти на всички партии в коалицията в Сандански. „Кампанията, която водим, е на срещи с хората – очи в очи, защото искаме да сме наясно не каква са партийните цели, а какви задачи ни давате вие. Аз приемам парламента като легитимния терен за разговаряне с другите политически субекти.

Дали БСП ще участва в надпартийно правителство или ще подкрепя политики, управление трябва да се случи, но условията искам да сме ги договорили с нашите избиратели. И не е въпрос на министерски кресла, а е въпрос на политики, които да са социален гарант – образование, здравеопазване, данъчна политика, външна политика, икономика.“ – каза още Добрев.

 На срещата присъстваха и кандидатите за народни представители от листата на БСП – Обединена левица Младен Тимчев, Любомир Алексиев и Петър Каракичев. 

Сред най-дебатираните теми бе тази за данъчната политика. „Да, ние от БСП изядохме шамарите през 2005 година за въвеждането на плоския данък, но благодарение на него 50 процента от икономиката излезе на светло. Сега сме на прага на 2025 година и на БСП се налага да отвори този разговор за данъчна реформа, който е належащ.“ – каза Кирил Добрев. 

Въвеждане на необлагаем минимум в размер прага на бедност и замяна на плоския с прогресивен данък, преглед на данъчната система, включително с възможност за въвеждане на диференциран корпоративен данък и облагане на свръхпечалбите или непредвидените печалби са част от предложенията на БСП – Обединена левица. 

Според Кирил Добрев е добре за региони с ниски доходи и висок ръст на сивата икономика, да има определени данъчни облекчения. Преразпределение на част от данъка върху доходите на физическите лица и на корпоративния данък в полза на общините би било стъпка към финансова децентрализация. 

Сред въпросите, повдигнати от майки, бе настоящата система за разпределение на помощите за деца. „Знаете, че БСП винаги е била и ще бъде гарант за справедливост в социалната сфера.“ – заяви Добрев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.


Още от: Политика

Принтирай статия
2 коментара
15 Октомври 2024 12:40 | 123
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ТОЯ КЛОУН ВЯРВА ЛИ СИ? Я ХОДИ ПРИ СЪДЯТА ИЛИЯ ЯНЕВ ДА СИ ПЛАТИШ И ПОСЛЕ ПЛЯМПАНЕ НА ГЛУПОСТИ ОТ СМЕШКОТО!!! ПЪК СТРУМА КОЛКО ПЛАЩА НА ВАС ТА ГО СЛЕДВАТЕ???


15 Октомври 2024 13:53 | Чичо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кукурига




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар