Кирил Добрев в Белица и Разлог: И политици, и избиратели сме в една лодка - държавата ни зависи от нас

13 октомври 2024 14:37   2016 прочита


Поредица от срещи проведе водачът на листата на БСП – Обединена левица в област Благоевград Кирил Добрев, придружен от кандидата за народен представител Гергана Орманлиева. В Якоруда те се срещнаха и разговаряха с членове и симпатизанти на БСП. „Разбирам и оценявам усилията, които полагате, за да запазите всеки наш глас“, призна Кирил Добрев. 

Срещата в Белица бе изключително интересна и се превърна в дискусия, по време на която се поставиха редица важни за региона и държавата въпроси. Повечето от тях чакат решение с години. Липсата на Спешен център е огромен проблем, за решаването на който хората в Белица настояват много дълго пред всички институции.

„Смятам, че БСП може да бъде онази политическа сила, която да даде възможност на младите хора да останат тук. Имаме 2 университета, 2 колежа, а нямаме добре платени позиции за работа след това. Липсата на инвестиции – национални или чуждестранни също е огромен проблем“, заяви Кирил Добрев.

Той бе категоричен, че младите семейства искат детски градини, добро образование и здравеопазване, както и добре платена работа. Това са условията им, за да останат и да се развиват по родните си места. „За съжаление ние сме на последно място като област по заплащане на труда, но сме в топ 10 като ниво на образование“, каза още Кирил Добрев и допълни, че когато БСП управлява, пенсиите се увеличават, има мисъл за младите семейства, социални добавки, повече пари за новородени деца. 

​На срещата в Разлог присъстваха част от кандидатите за народни представители от листата на БСП – Обединена левица в областта. 

„Днес всички сме в една лодка и представянето на БСП – Обединената левица зависи както от нас, кандидатите, така и от вас, които ще направите своя избор“, призна водачът на листата Кирил Добрев.

„Не знам дали мога да бъда като моя баща, но съм се опитвал да се придържам към няколко основни човешки принципи в живота – не предавам кауза, идея и приятели. БСП е по-голяма от всички нас, защото ни свързват идеи, които предаваме от поколения на поколения и тя е много по-голяма от собственото ни его и лични амбиции“, категоричен бе той.

Срещата премина изключително емоционално, но ясното желание на всички присъстващи бе да се сложи край на миналите неразбирателства и този курс на обединение да продължи и да се развие и след изборите. „Времето на едноличните решения в БСП свърши в момента, в който стана обединението. Дойде време, в което вие да ни давате задачите, а ние да ги изпълняваме. Трябва да взимаме важните решения заедно, не само на избори“, каза пред хората в Разлог Кирил Добрев и призна, че на много от срещите му до момента хората поставят въпроса за референдуми и по-чести допитвания по важни въпроси до тях. По думите му в следващия парламент БСП – Обединена левица може да бъде фактор за стабилност, да поеме социалния вектор, който винаги е изпълнявала досега, да прави онази земеделска политика, която е необходима на България. 

Гергана Орманлиева – втора в листата на БСП – Обединена левица разясни социалната политика, залегнала в приоритетите на партията. „Готови сме с една силна лява програма, която да ни разграничи категорично от наложения погрешен модел на развитие на България“, каза тя.

Кандидатът за народен представител Иван Майсторов, който е със завидна спортна кариера призна, че неговата основна кауза е развитието и популяризирането на спорта, който в момента е поставен на заден план. „Спортът е това, което ни обединява, създава принципи и навици у младите хора, кара ни да бъдем сплотени и да си помагаме. Едно дърво огън не прави, но се надявам заедно да успеем“, каза той по време на срещата в Разлог.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 



 


Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар