Кирил Добрев: Районът на Сандански и Мелник има всички условия да се превърне в малката българска Тоскана

22 октомври 2024 15:04   6 коментара   2447 прочита


Водачът на листата на БСП – Обединена левица Кирил Добрев и кандидатът за народен представител от Сандански Младен Тимчев взеха участие в ретро парада „Класик Кар Тур‘2024 СПА и ВИНО“. Едно от най-големите събития за класически ретро автомобили включваше дегустация на вино в избите на местни винопроизводители и обиколка на 222 километра из живописни места в районите на Сандански, Мелник, Гоце Делчев. 

„Това събитие не само ни връща назад във времето с прекрасни ретро автомобили, но и отваря нова страница за бъдещето, популяризирайки региона и изграждането на неговата репутация като българската Тоскана“. – коментира Кирил Добрев след награждаването на собствениците на най-атрактивните автомобили. „Югозападна България може да бъде бъдещата винена дестинация на Европа и неслучайно този край на България все повече се асоциира с Тоскана – световноизвестния регион за винопроизводство.

С мек климат, плодородни почви и древни традиции в лозарството, Сандански и Мелник разполагат с всичко необходимо, за да се превърнат във винена дестинация от европейски мащаб. За това на фокус са разговорите ни с местната общност и с инвеститори за начини за подобряване на инфраструктурата и развитието на винения туризъм, който да съчетае културното наследство, природните ресурси и модерните екологични технологии. Спа туризъм и вино е равно на синергия за икономически растеж. Голям е потенциалът на региона да съчетава природните дадености със съвременните екологични практики и в зеленчукопроизводството.“ – коментира Добрев.

 По думите на Младен Тимчев, Сандански със своите минерални извори и здравословен климат привлича все повече туристи, които търсят комбинация от релаксация и винени дегустации, а това отваря нови възможности за развитие на интегрирани туристически продукти, които съчетават здравословен начин на живот с кулинарни и културни преживявания. 

„Трябва да насочим своите усилия в подкрепата на събития и производства, които съчетават традиции, природа и съвременни технологии.“ – категорични са кандидат-депутатите от листата на БСП – Обединена левица, която е под номер 28 в бюлетината. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.


Още от: Политика

Принтирай статия
6 коментара
22 Октомври 2024 15:16 | Кори
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

С ръце в джобовете, да не играеш оро


22 Октомври 2024 15:30 | Караваната на Ричи
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Смешник, сега се мазниш, а след изборите забравяш къде е този район. Както всички политици!


22 Октомври 2024 15:37 | Koceto
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

С тоя педалски Кмет, Сандански е готов да се превърне в малката тоалетна . Заплати по 900-1000 лева, дупка до дупка, мърлявщина, всичко застроено, онова Гюбре Кмета и тия Общинарите се насраха от кражби, ще ми се превърне в хуя ... Да ти е*а майката и на теб и на ония фъфлещ грозник Наско и на всички крадливи нищожества от Общината, яжте ми палката измекяри.


22 Октомври 2024 16:46 | Сандански
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Боклук 0 гласа в Сандански и Мелник


22 Октомври 2024 17:03 | истината
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

НЕ ГЛАСУВАЙТЕ С ЕМОЦИЯ, А С РАЗУМ! ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БСП, ИНАЧЕ ПОДАРЯВАТЕ ДЪРЖАВАТА НА БОРИСОВ И ПЕЕВСКИ .ЕДИНИЯТ НАЗНАЧИЛ " КАЛИНКИ "НА РАБОТА, А ДРУГИЯТ, КАК ЩЕ ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА, С 2 ГЛАСА .НЕГОВИЯТ И НА МАЙКА МУ? ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БСП, ЗА ДА ИМА НЯКАКЪВ ШАНС ЗА СПИРАНЕ НА КРАЖБИТЕ.


22 Октомври 2024 17:04 | караваната на Кончето
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

тоя ибрик го нема 10г. са почна да обикаля па




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар