Кирил Добрев пред хората в Дъбница и Сатовча: По-малко бюрокрация и хартия, повече реален контрол за фирмите 

04 октомври 2024 16:15   3 коментара   4151 прочита


 „Колкото по-голяма е бюрокрацията, толкова повече са възможностите за корупция. Малките производства са подложени на същите тежки документации, каквито трябва да попълват и големите. Например, концесиите за гнайс чакат толкова, колкото и тези за злато, а в дървопреработването и добиването печелят тези, които са извън правилата“.

Това заяви водачът на листата на БСП – Обединена левица Кирил Добрев при днешните си посещения в цех за дървопреработка в село Дъбница и кариера за добив на гнайс край Сатовча. И двете дейности са традиционни за региона и са под регулацията на държавата. 

Според присъстващите основният проблем в момента с дървопреработването е, че крайната цена на продукцията не е конкурентна на европейския пазар, а първата стъпка при формирането й реално зависи от ценовата политика на горските стопанства.

„Ето тук е ролята на държавата как да поддържа по-добра цена и в същото време да защитава интереса си. Щом другите европейски държави могат, значи и ние трябва да го постигнем“, подчерта Добрев.

„Абсурдно е тежестта да е при стартиране на дейността, а контролът впоследствие да е слаб и основно на хартия“, каза още той. “Правилното функциониране на процеса по даване на разрешително и упражняване на реален контрол осигурява защита на природата от една страна, а от друга - поддържането на поминъка за години напред”, допълни той. 

Добрев подчерта, че разликата между дясното и лявото е, че дясното вижда в тези дейности печалби, а лявото гледа на тях като брой семейства, които изработват доходите си. По време на срещите си той се ангажира с колеги да изработят законодателни инициативи, които да намалят натиска върху малките фирми. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Още от: Политика

Принтирай статия
3 коментара
04 Октомври 2024 17:25 | Капитан П.В
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Пази ни Боже


04 Октомври 2024 18:43 | djumalia.
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

kapitane moli se na bog date pazi. ot. b. b i d. p. bokluk takav.


04 Октомври 2024 21:01 | Bonth12
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Здравейте г-н/г-жо
Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем, вариращ от 2000 до 800 000 евро при процент от 1% с условия, които ще улеснят живота ви.
Така че, ако имате нужда, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес: bonthierry373 @gmail. com




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар