Ивелин Михайлов от Благоевград: Промяната на страната ни идва с действията – да поставим началото!

23 октомври 2024 12:33   1733 прочита


Партия „Величие“ се срещна с благоевградчани. 

Кандидатите за народни представители, начело с Ивелин Михайлов, посетиха Югозапада и мотивираха избирателите да гласуват, за да бъде България отново на народа, а не на олигарсите.

Водачът на листата в 1 МИР – проф. Юлиана Матеева, подгласникът ѝ – Славчо Гургулеев и всички кандидати за областта бяха в зала „Яворов“, която заехтя от аплодисменти след всеки един разказ от сцената. А на нея бяха именно лидерът на „Величие“, придружен от земеделеца Павел Стоименов, от Григор Здравков, преподавателят в ЮЗУ – проф. Матеева, и юристът Славчо Гургулеев.

Публиката стана на крака, за да посрещне кандидатите. 

Множество въпроси зададоха хората на отворената среща. Те имаха възможност да се запознаят с 20-годишния план за развитие на страната, представен във вестник „Красива България“.

Ивелин Михайлов заяви от сцената: 

В този край трябва да има най-много искра, най-много бунтовност. Ние не можем да унищожаваме това, за което нашите предци са се борили. Всички трябва да бъдем не сърдите, а гневни, защото сърдите са слабите хора, а гневни са истинските българи, които се борят за Родината си и знаят, че колкото по-хубаво е едно кътче земя, толкова по-желано е от другите.

Вложихме сърце и душа в тази кампания. Бяхме във всички градове в България и при българите в чужбина. Видяхме настроенията на хората, в какво състояние е страната. Промяната на страната ни идва с действията – да поставим началото, да работим дълго време и накрая ще има ефект, каза още лидерът на „Величие“.

Думата бе дадена на проф. Матеева, която от 20 години работи в Благоевград и го обича като свои роден.

Моето дете заслужава по-добро бъдеще. Това заслужаваме и ние. Заслужаваме да живеем в развити населени места, заслужаваме най-доброто, което можем да получим като държавна политика. Заслужаваме да живеем в държава, която се държи като такава. 

Проф. Матеева припомни фрагменти от „живота“ в 50-ото юбилейно Народно събрание, в което тя вече имат опит като депутат.

Това, което видях като народен представител, са едни управници, които чакат да им звъннат телефоните и чужди посолства да им кажат как да гласуват. Всеки път, когато се гласува закон, важен за управляващите, следва една закономерност. Първо, в ложата се появяват представители на дипломатическите мисии. А после председателят чете законопроекта бавно, за да успеят депутатите да поставят картите си и да натиснат „за“. Наистина важните неща, които ще спасят природата ни, децата ни, които ще осигурят поминък, които ще осигурят равни условия за българските инвеститори, не са така належащи за Парламента. Правят се закони с оглед на личността – за някого да има благоприятни условия или друг да бъде възпрепятстван. Така бяха направени и промените в Конституцията. Държавността е паднала на толкова ниско ниво, че по „домова книга“ избираме най-висшия оперативен орган в държавата.

Проф. Матеева припомни за предложенията на „Величие“, които не са събрали достатъчно подкрепа или са иронизирани от останалите политически сили в 50-ото НС. 

Кандидатът обяви, че стрес тест за системата са били предложените законопроекти от „Величие“ за ЛГБТ пропагандата, за защита на обработваемите земи и регулация на поставянето на фотоволтаици, за промени в Закона за висшето образование. 

Срещахме отпор и мълчание. Предложенията често не стигаха до гласуване в съответната парламентарна комисия, защото излизат от партия „Величие“. Защото ние сме против статуквото, а то ни показа по всякакъв начин, че каквото и да излезе от нас, няма да види бял свят. Кулминацията срещу нас бе създаването на комисията срещу Исторически парк. Дотолкова се самозабрави Народното събрание, че си присвои функциите на прокуратурата, за да разследва един частен проект, добави проф. Матеева. 

Кандидатът припомни, че народните представители от „Величие“ са задали и множество въпроси към НС, свързани с разходите, които прави държавата, но и за липсата на пътища, достъп до здравеопазване и други проблеми, касаещи всеки един гражданин.

Ние трябва да действаме сега! Вярвам, че не всичко е загубено! Нашата битка тепърва предстои и ще имаме нужда от всеки един от вас!, категорична е проф. Матеева.

Славчо Гургулеев предизвика не по-малко емоция в публиката с разказа си за своя професионален път, за причината да се включи в мисията, наречена „Родина“. Той говори за битката, която като общински съветник води с местите дерибеи и институции в името на справедливостта.

Замислих се за детето ми. Ако то не иска да целува ръка, не иска да се кланя, ако не иска да слуша някой неук, само защото има власт, само защото си купува гласовете, то детето ми какво ще прави. То е обречено! Държавата ни се превърна в нещо, което ако не си послушен и добър, си ненужен. Избутан си от живота!, започна Гургулеев.

Говорихме си с моя шеф за нашите деца, за бъдещето ни, за това, че не искаме и ние и поколението ни да сме модерни роби. Изходът бе чужбина. Но защо?! Защото някой е решил, че щом си непокорен, си ненужен! Тогава аз вдъхновен от семейството си, си казах „Трябва да го направя, заради всички, които са пристиснати и не могат а го направят!“. Започнахме битката от най-корумпирания и несвободен район – община Симитли. Водим битката срещу едно статукво, което е показателно за България. Статукво, което мачка хората! Това статукво се притеснява от осветляването на схемите и кражбите! Това ме кара да се боря и да помагам! Виждаме надеждата във хората! Този подход може да бъде пренесен и в Народното събрание. С вашата помощ – на непримиримите хора! Не позволявайте другите да решават вместо вас. Гласувайте не за системите партии. Нека да го направим бъдещето на децата си!, призова кандидатът за народен представител.

Павел Стоименов призова всички да гласуват, да подкрепят „Величие“ и да не се страхуват.

Григор Здравков представи своите разследвания на схемите на хората с власт и приближените им. 

Срещата завърши емоционално, с призив за истинска промяна и възтържествуване на справедливостта.

А каква е ролята на партия „Величие“ в 51-ото Народно събрание, пред медиите Михайлов каза:

Да се вклиним в организираната престъпна група, да разчистим територия и в нея да влязат още опозиционни партии и в един момент да имаме истински работещ парламент и хората да имат справедливост. Защото това са ОПГ. Така наречените „елитарни партии“ трябва да участват в управлението, а уж опозиционните партии чистят всяка реална опозиция, която влезе с НС. Основните партии гласуват закони, с които показват как са по-добри от опозицията. Но си делят парите и едните играят ролята на опозиция, другите – на управляващи. Играят шоу. 

Преди срещата с граждани, Михайлов посети благоевградския храм „Въведение Богородично“:

Взех като архитектурен модел църквата в Благоевград да я направим като административна сграда в Неофит Рилски. Тя е емблематична за България! 

Той се поклони и пред паметника на Гоце Делчев в центъра на града.

От тези избори до изборите на пролет в Народното събрание ще свършим достатъчно работа, за да видят хората разликата между това, което до момента се е правило и това, което ще направим сега. Връщането на справедливостта е първото нещо, което хората, които ще получат, обеща Михайлов.

ВИДЕО: https://www.youtube.com/live/ZLqFaFXxIiU?si=sK5EeW773zeUdhkB






 


Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара