Иван Герчев, кандидат за народен представител на ПП ГЕРБ: Време е да се обединяват интересите на общините от Благоевградска област и работим всички за успешни регионални проекти

23 октомври 2024 13:12   2 коментара   802 прочита


 Иван Герчев е роден в Разлог. Има завършено висше образование, специалност Стопанско управление при ЮЗУ „ Неофит Рилски“. Семеен е, с две дъщери на 6 и 3 години. Със съпругата му д-р Константина Герчева управляват Медицински стоматологичен център в Разлог.

Член е на ПП ГЕРБ повече от 10 години и е един от най-активните членове на партията, неговите инициативи, събития и дейности привлякоха много млади хора в благородни каузи, както и да припознаят идеите и принципите на ПП ГЕРБ. Иван Герчев е на 33 години, организационен секретар е на всички политически кампании на ПП ГЕРБ. Изключително организиран, с визия за нови политики, ориентирани към младите и социално уязвимите, към децата, кам развитието на община Разлог и целия регион, осъзнава, че поема по труден и отговорен път. 


Г-н Герчев, кандидатирате се за депутат в изключително сложна политическа ситуация. Животът на парламентите напоследък е три четири месеца. Струва ли си? 
Струва си, защото заложените планове и амбиции на община Разлог и на всички български общини трябва да бъдат успешно реализирани. Тези проекти са жизненоважни за всички. 
Това ме мотивира да вървя напред. Особено важни са проектите по Плана за възстановяване и пълен рестарт на Програмата за саниране. 
В Разлог са санирани повече от 17 жилищни кооперации, всички детски градини и училища, обществени сгради, болницата, но има още чакащи, а хората по селата също имат потребност от тези мерки за енергийна ефективност. 
В програмата си ПП ГЕРБ залага изцяло безплатно саниране. 
Програмата за енергийна ефективност не привилегирова ли само многожилищните сгради? 
Така е, но ПП ГЕРБ предвижда в програмата саниране и на къщи, защото хората на село са лишени от този ресурс. Това означава едно изключително обновяване на българските населени места. 


 Вие се хвърлихте в бързи води. Плаши ли Ви нещо? 
Плаши ме апатията на хората към цялата политическа система, но съм сигурен, че разбират, че ПП ГЕРБ сме тук, на терен, и сме доказали, че можем да решаваме и големи, и малки човешки проблеми. Достатъчно дълго време съм бил в кампании, в избори и много голяма част от проблемите, които са в общината, ги познавам от първо лице. И не само проблемите, но и добрите решения. 
Какво е за Вас политиката? 
Кауза. Защото, когато видиш плодовете от нечии усилия да се сбъдват, да стават реалност, тогава осъзнаваш, че тези неща, за които си се борил, са имали смисъл. 
 

Какво Ви прави горд? 
Това, че съм син на кмета на община Разлог Красимир Герчев е голяма гордост, който хората считат за успешен. Затова, че е много човечен и болшинството от жителите на общината го оценяват и му гласуват доверие. А това е така, защото реално е направил изключително много в града и селата. 
Чрез него познавам много от проблемите на община Разлог и мога обективно да дам своя принос в развитието на община Разлог и като цяло – принос за нашия регион. 
 

Какво за Вас е семейството? 
Изключително важно и ценно. От срещите, които направихме, много възрастни хора, които не съм познавал, знаят от какво семейство идвам. Много пъти чух добри думи за моя дядо Иван Герчев, който е бил директор на мината в Елешница, за моята баба Невена Герчева, която е била любима учителка на много хора.

Много хора ме припознават в добрия директор и добрата учителка и няма как да не се гордея и с това. Хората ме приемат благодарение на близките ми, живели преди мен и благодарение на семейството, в което съм пораснал. 
Родът на моята майка Ирина в Банско също е известен, имам далечен дядо, който е изпратен на заточение и убит от турците. 
Семейството е едно от най-важните неща в живота ми - съпругата ми, двете ми дъщери. Но за мен също много важна е личностната ми и професионална реализация. 
Развихме, заедно със съпругата ми – д-р Константина Герчева, семеен бизнес в областта на здравеопазването, като се стараехме максимално да бъде полезни на хората, реагирали сме по спешност и максимално сме помагали на всички пациенти. 
 

Имате ли политик - пример, който искате да следвате? 
Андрей Новаков, който не само е сред стоте най-авторитетни европейски политици, но много борбен – има конкретни цели и приоритети, за които се бори настъпателно и постига успехи, например, в решаването на тежките проблеми на европейските и българските превозвачи, а в момента оглави асоциацията „Железопътен форум Европа“. 


Ако станете депутат, каква ще бъде Вашата лична мисия? 
Основен приоритет за мен ше бъдат младите хора и младите семейства, които са избрали да останат в малките населени места в нашия регион и по всякакъв начин тези хора да бъдат подкрепени – с нови програми, социални облекчения и закони. Вървим в добра посока: преди четири години моето семейство плащаше такси за голямата ми дъщеря в детската градина, сега не плащаме нито една стотинка, учебниците за учениците са безплатни. 
В областта на здравеопазването има още какво да се направи по отношение на децата. Държавата, според мен, е длъжна да осигурява безплатно здравеопазване на децата, включително и зъболечение. Да има безплатни лекарства за децата, както и на всички пенсионери, особено на онези, които са социално слаби. 
Специално отношение имам и ще имам към проблемите на децата със специални образователни потребности и техните родители, както и хората в неравностойно положение – адаптирана градска среда, дигитални кабинети, достъпни училища и др. в Първи многомандатен избирателен район. 
Ще отстоявам интересите на всички граждани на Благоевградска област, ще се опитвам да обединявам интересите на общините в реализирането на големи регионални проекти и в същото време да се съхранява уникалната им идентичност. 
Какво е най-хубавото дотук в твоя 33-годишен живот? 

Децата. 

 

Купуването  и продаването на гласове е престъпление 

 


Още от: Политика

Принтирай статия
2 коментара
23 Октомври 2024 14:06 | Елена
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Серии се бе


23 Октомври 2024 14:18 | гб
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

как се става депутат без един ден трудов стаж




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар