Христо Колев: Изберете ЛЕВИЦАТА, за да имате глас в Народното събрание!

06 юни 2024 09:55   5 коментара   3245 прочита


Разговаряме с Христо Колев, водач на листата на ЛЕВИЦАТА в Първи МИР – Благоевград.  

Г-н Колев, остават три дни до изборите на 9 юни, каква беше за Вас отминаващата предизборна кампания? 

Напрегната, динамична, трудна, но и зареждаща с оптимизъм. Заедно с останалите кандидати от лисата на ЛЕВИЦАТА проведохме десетки срещи “очи в очи“ с различни хора от различни населени места в Благоевградска област. В Пиринския край живеят работливи и достойни хора, загрижени не само за хляба си, но и за съдбата на България, запазили са своята борбеност, въпреки несгодите на делника и нарастващите тревоги за мира. Радвам се, че посланията на ЛЕВИЦАТА, нашата програма съвпадат в пълна степен с техните желания и затова срещат подкрепата на все повече хора. Убеден съм, че жителите на областта оцениха и добрия тон, който запазихме по време на кампанията, това, че не си позволяваме език на омразата към политически играчи, които за съжаление с лъжи, полуистини и манипулации отварят още повече бездната на разединението в обществото. ЛЕВИЦАТА даде нов тон с гласа на разума.   

Вие сте представител на новото поколение политици, сред младите кандидат депутати сте. Както и останалите в листата на ЛЕВИЦАТА бяхте посрещнат с одобрение и много надежди. Готов ли сте да носите огромния товар от очаквания на толкова много хора?

На 36 години съм, глава на семейство, вече имам професионален опит като юрист, в политиката съм от девет години и е точното време за поемане на отговорната работа в Народното събрание. Срещите с хората в дните на предизборната кампания потвърдиха и укрепиха тази увереност. Искам да благодаря за активността и екипната работа на всички от листата на ЛЕВИЦАТА.

Силата ни идва от хората. Знам, че важна роля изигра и подкрепата на президента Георги Първанов – най - успешният президент на България, на Костадин Паскалев - най-успешният кмет в България като кмет на Благоевград, сега лидер на ЛЕВИЦАТА.

Насърчиха ни още Николина Чакърдъкова и нейната дъщеря Мария, прочутите и обичани изпълнителки на българската народна песен от Македония. И още веднъж да подчертая – стотици жители на областта. Благодарен съм им за срещите, за откровените и съдържателни разговори, за споделените идеи и предложения, за отправените поръки. Дал съм дума - ще се виждаме и след изборите, каквото съм обещал – ще бъде изпълнено! Така съм възпитан, това е част от моето разбиране за дълг, чест и морал. Аз съм открит и честен човек, това винаги личи и се разбира.

Проучване на социологическата агенция "Медиана", проведено  седмица преди изборите показа, че в хода на предизборната кампания ЛЕВИЦАТА бележи ръст на обществената подкрепа и е с шансове за влизане в Парламента. Радващо и много задължаващо на финалната права….

Да, така е.  Радвам се, че сме провокирали повече хора да се запознаят с програмата на ЛЕВИЦАТА, че са открили в нея отговори на своите проблеми, на обществото и държавата. ЛЕВИЦАТА говори открито, ясно, аргументирано, дава реалистични и изпълними решения. Социалната държава е възможна, нещо повече, спирането на обедняването, намаляване на неравенствата са наложителни. Икономическата програма на ЛЕВИЦАТА казва как това може да стане. Само някои от стъпките –инвестиции в човешки ресурс и в модерни технологии; укрепване на енергийния сектор и развитие на ядрената енергетика. Хората искат мир и добри отношения със съседите – ЛЕВИЦАТА е техният глас за прекратяване на войните, за добросъседство и гарантиране на  националната сигурност.

Хората искат справедливост – ЛЕВИЦАТА, нейните експерти са готови да оправят сбърканата съдебна реформа и да гарантират работеща съдебна система. Хората искат и имат право на качествено и достъпно здравеопазване, образование, модерна инфраструктура, богат културен живот, достойна България в демократична  Европа – ЛЕВИЦАТА  застават зад тези цели и знае как да ги постигне.

И в Благоевградска област предстои много работа – за нейното измъкване от дъното на класацията на област с най-ниски доходи в България; развитие на високотехнологична индустрия и модерно селското стопанство; умело използване на богатството от минерални извори; запазване и активно популяризиране на уникалното културно – историческо наследство. Разбира се, довършване на АМ “Струма“, обновяване на останалата пътна мрежа; решаване на проблемите с водоснабдяването на населените места и още, и още….

Натрупаните проблеми са много и все важни. Българският народ  трябва да живее нормално, по европейски. И това е възможно. България може да има друг път на развитие, различен от този, по който ни води десницата вече толкова години и който ни превърна в една от най-бедните страни в Европа. 

Крайно време е кормилото на държавните дела да поемат можещи и знаещи хора. Хора – родолюбци, които не се огъват под натиск и които смело могат да защитават българския национален интерес. Отборът на ЛЕВИЦАТА е точно такъв.

Ако искате да имате глас в Народното събрание, гласувайте!

ЛЕВИЦАТА№19!

Купуването и продаването на гласове са престъпления! 


Още от: Политика

Принтирай статия
5 коментара
06 Юни 2024 11:12 | Каруцар
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Преди изборите всички знаят как и могат. Като отидат в Народното събрание ги хваща амнезия и само лапане. Интересно ми е как кандидати с по няколко мандата нищо не са направили и точно сега като ги изберем ще го направят. Просто няма шанс. Между другото защо цвета не можем да я коментираме? Нещата, които ги казва ги знае всяка баба. Но никой не си мърда пръста реално да свърши работа.


06 Юни 2024 22:08 | НА ФОТОСА
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ВСЕ АЙДУЦИ, БОКЛУЦИ И СЕЛЯЦИ..... с. Старчевският хюмнак, Джарков пияндето, Якорудският зет и разни утепляци !!


06 Юни 2024 23:14 | djumalia.
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ice ice obkrajenieto ti e p1lna dupka na 4elo s borkata piandeto i bandit obre4en si prez cialoto vreme te e l1gal i mamil ni6to 4e ti e pribral dosta pari4ki. prosto te e m1zel.


06 Юни 2024 23:43 | djumalia.
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

xristo tozi mustakatia s o4ilata dosta te e l1gal i kral


07 Юни 2024 01:45 | Петьо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Винаги срещи доброто има и зло




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар