Цвета Рангелова: “Възраждане” ще разговаря с всички партии, без ДПС, които застанат зад нашите 5 приоритета

05 юни 2024 12:13   4 коментара   3630 прочита


Повече така не може! През последните близо 35 години редица евроатлантически правителства се редуваха да управляват България и ни докараха до последните места по всички показатели. Това трябва да спре, докато още я има страната ни, време е да поставим на първо място благоденствието и просперитета на нашата държава, а не на общностните ни интереси в съюзи като ЕС и НАТО. 

Ние от “Възраждане” сме готови да разговаряме с всички парламентарно представени политически партии, без ДПС, които застанат зад  следните националноотговорни приоритети:

1. Референдум за запазване на българския лев -  българският народ има право да бъде питан и да се произнесе по темата, защото веднъж сменен левът с евро, повече няма връщане. Това касае всеки български гражданин и затова трябва да питаме хората.

2. Прекратяване на военната помощ за Украйна и недопускането на български войници да се включат във войната – конфликт, който се развива съвсем близо да нашата държава, не може да бъде решен като даваме оръжие на едната страна и санкционираме другата. България трябва да заеме неутрална позиция и да посредничи за мирно разрешаване на конфликта между два братски нам народа.

3.Вдигане на санкциите срещу Руската Федерация – първо, за да посредничим за мирни преговори не може да санкционираме нито една от страните. Отделно, тези санкции влияят лошо да българска икономика и енергетика, което води до поскъпване на основните стоки на пазара и последваща инфлация

4.Иницииране на референдум за членството ни в НАТО – този съюз беше създаден като отбранителен съюз, където всяка държава членка имаше равен глас. През годините се оказа, че това не е така и освен агресивното настъпление на НАТО на изток, в нашата държава има няколко военни бази, в които ние нямаме никакъв контрол. Това поставя под риск нашата сигурност и суверенитет и ни прави потенциална мишена на бъдещ конфликт. НАТО се превърна в маша на САЩ и тяхната агресивна политика, без да се зачитат интересите и мненията на отделните държави.

5. Предоговаряне на условията за членството ни в ЕС – членството ни в този съюз трябва да бъде от полза и за нашата страна, в момента заради наложените ни  ограничения имаме проблеми с развитието и субсидирането на родната ни земеделска и селскостопанска дейност. Това засяга вътрешните ни пазари и сме задължени да внасяме нискокачествена продукция от страните членки докато нашата родна продукция остава неизползвана или не е конкурентноспособна.

Време е да помислим за бъдещето на нас и децата ни! Време е  да помислим за България и това каква искаме да бъде! На 09.06 излезте и гласувайте за “Възраждане”!

“Възраждане” е с номер 12 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 


Още от: Политика

Принтирай статия
4 коментара
05 Юни 2024 12:54 | РЕДАКТОР
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Това заглавие е велико постижение на филологическата мисъл..


05 Юни 2024 14:39 | Абе,
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

гласувай за ппдб и получаваш гроб и депесето в комплекта!


05 Юни 2024 14:46 | Македонец
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Много влаа в този град..


06 Юни 2024 06:46 | Не
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не