Благоевградчанинът Борис Джарков: ЛЕВИЦАТА – изборът на свободните хора!

05 юни 2024 08:58   11 коментара   6822 прочита


Радвам, че по-голямата част от нашата листа, самият водач - Христо Колев, са млади, образовани, кадърни, дейни млади хора, истински патриоти, хора с кауза. Те дават надежда, че можем да объркаме сметките на корпоративния вот, на търгашите в политиката, казва кандидатът за депутат Б. Джарков

 

Представяме Борис Джарков, кандидат за народен представител от листата на ЛЕВИЦАТА в Първи МИР - Благоевград 
Борис Джарков е роден в Благоевград. Работил е в Техническия колеж, който прерасна във факултет на Югозападния университет“ Н. Рилски“ - Благоевград. Под негово ръководство, като управител на общинското дружество "Пазари“- ЕООД в Благоевград, се положи началото на изграждане на нов, модерен и удобен за търговците и хората пазар.

Бил е директор на регионалния клон на Българския спортен тотализатор в Благоевград. Общински съветник в периода 2003 – 2007 година, сред учредителите е на сдружението „Граждански съвет за Благоевград“, което по-късно напуска заради принципни различия по отношение на управлението на община Благоевград. 
Семеен е, има три внучки, две дъщери и двама зетьове. 
 
Господин Джарков, Вие сте авторитетна публична личност, познават и Ви уважават не само в Благоевград и областта, имате богат житейски и професионален опит. Защо сега се включихте в предизборната надпревара като кандидат за народен представител от коалиция ЛЕВИЦАТА? 


Да, аз винаги съм бил пред прожекторите на общественото внимание, не само заради служебните позиции, които заемах през годините, но и защото винаги имам гражданска позиция. Никога не съм безразличен към актуалните обществени теми, ясно показвам, че не ми харесват несправедливостите, бунтувам се срещу некадърността и толерирането на послушковците, не уважавам тези, които скачат от партия в партия като катерица от дърво на дърво. Нещо повече, винаги съм се борил срещу този начин на живот, манталитет и поведение, защото вярвам, че ако повече хора поискат, заедно можем да оправим нещата. 
А защо изборът Ви е ЛЕВИЦАТА? 
Ще кажа така - заради дългогодишното ми приятелство с Костадин Паскалев, но не само. Днес той е председател на Коалиционния съвет на ЛЕВИЦАТА, но нашето приятелство издържа проверката на времето. Познаваме се отдавна, единомишленици сме. Освен това аз съм отборен играч, много важни са и другите в отбора. А в ЛЕВИЦАТА виждам свободни хора, доказали се със собствената си биография, авторитетни имена във всички области на местно, национално и дори на световно ниво.

Има и много млади хора – образовани, кадърни, отговорни, милеещи за България и готови да работят за нея. И без да ги степенувам по важност, защото всичко има значение, следващото е програмата на ЛЕВИЦАТА. Тя отговаря на моите разбирания за движението напред.

Програмата е конкретна, социално насочена, изпълнима и на практика е политическа и управленска програма за постигане на социална сигурност и справедливост, за запазване на парламентарната демокрация, за стабилизиране на държавното управление, за лишаване на корупцията от нейната хранителна среда, за подобряване жизнения стандарт на хората, преодоляване на бедността и на острите социални неравенства.

ЛЕВИЦАТА има и ясна регионална политика, което е важно за Благоевград и областта. ЛЕВИЦАТА отстоява мирното развитие, защитава българската идентичност и ако щете, държи в кръщелните свидетелства на децата да пише – майка и баща, а не родител 1 и родител 2.

Двете ми дъщери със семействата си живеят в България, внучките ми растат тук и искам те да имат спокоен и щастлив живот. Аз вярвам, че това е възможно и съм убеден, че ЛЕВИЦАТА е гарантът за това
 

Остават броени дни до изборите на 9 юни, имахте срещи в цялата област с различни по възраст и професии хора. Какво ви питат, какво искат избирателите? 

Питат за всичко, хората са жадни за справедливост. Обединява ги надеждата да има мир и работа, по-добре да се опазват живота и здравето, образованието да стане по-качествено. Тревожат се какво ще стане с българския лев, от нарастващите цени и инфлацията, за съдбата на децата. Искат отговорни управленци, със сърце и душа, с кауза в името на общото благо. Такива, каквито сме в отбора на ЛЕВИЦАТА. И това не са голи думи.

Ще спомена само едно име – това на проф. Янко Янков, директор на Института за управление на знанието във Виена, един от водещите ядрени експерти в света и единственият българин, носител на Нобелова награда. Проф. Янко Янев е водач на листата на ЛЕВИЦАТА в Плевен за народни представители и е сред кандидатите за Европейския парламент. Избрал е ЛЕВИЦАТА, защото коалицията има ясно и устойчиво във времето отношение към атомната енергетика: България има нужда от нова ядрена мощност и отново трябва да стане енергиен център на Балканите.

Преди няколко дни на среща между представители на ЛЕВИЦАТА и ръководството на КТ „Подкрепа“, президентът на синдиката Димитър Манолов подкрепи предложението на ЛЕВИЦАТА за закон за прилагане на Зелената сделка в България. Ядрената енергетика не е само технологична тема, това е политически въпрос. Хората искат национално отговорно решение, ЛЕВИЦАТА го дава. 
Вие обаче сте на последната, 10-та позиция в кандидат - депутатската листа на ЛЕВИЦАТА в Първи МИР – Благоевград. Давате път на по-младите или разчитате на преференциалния вот? 


Вече ви казах, че съм отборен играч. Разбира се, че давам път на младите. А ние по-опитните сме длъжни да им помагаме, да предаваме научените житейски уроци, за да бъде общата работа успешна. Аз се радвам, че по-голямата част от нашата листа, самият водач - Христо Колев, са млади, образовани, кадърни, дейни млади хора, истински патриоти, хора с кауза. Те дават надежда, че можем да объркаме сметките на корпоративния вот, на търгашите в политиката. Всъщност последните социологически изследвания, показват, че в хода на предизборната кампания, ЛЕВИЦАТА е повишила значително подкрепата си и е с реални шансове да влезе в новия парламент. Просто трябва да се гласува! 
Използвай гласа си или друг ще реши вместо теб! 
Гласувайте! 
ЛЕВИЦАТА№19. 

Продаването и купуването на гласове са престъпления! 
 


Още от: Политика

Принтирай статия
11 коментара
05 Юни 2024 10:15 | кокорчо
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

абе преди години те беше срам да кажеш че си приятел с Лъжльото като беше демократ, а сега си, ехх Боре, Боре


05 Юни 2024 11:41 | Сашко
Оценка:
-10
 (
12
 гласа)

Давай Боре ние сме с тебе.


05 Юни 2024 12:01 | Благоевград
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Няма да гласувам.


05 Юни 2024 12:57 | Тони
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Смешник от класа!!!


05 Юни 2024 15:11 | Кире Мустако 2
Оценка:
0
 (
0
 гласа)



05 Юни 2024 17:34 | Хуан
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Джарков, Джарков гледай си старините бе човече.
Пари ли нямаш, та политиката гониш ? Дай път на младите, не се бутай и ти навсякъде. Пенсионер си, и пенсията ти е стабилна.


05 Юни 2024 20:10 | 123
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Пелето ще вземе повече гласове


06 Юни 2024 10:54 | запознат
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Аман от зализани и тъпи интервюта преди избори. Джарков си е луд. Ама от злобните. Бута се навсякъде, където види келепир. Левицата направо е закъсала щом до него е опряла.


06 Юни 2024 14:11 | Богушева
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Жена му е от Велинградските села .В детската градина, къде е директор назначава само помакини.


06 Юни 2024 21:44 | ПОМАКИНЯ Анева
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Джарка всички леваци сме ЛЕВИ РЕЗБИ, но ти си най-зле и аз не съм стока ама и ти си боклуче.....


06 Юни 2024 22:59 | djumalia.
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

djargov pribralsi dosta pari4ki za kampaniata opravil sisi borjovete l1galsi koce i riste nesi sprial dagi m1ze6 a sega prosi6 podkrepa za da opravdava6 odkradnatoto. jalko kopelence.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар