Андрей Цеков: Ръст на доходите за жителите на Благоевградско, не може да са с най-ниски заплати в страната

08 октомври 2024 16:26   2 коментара   2146 прочита


За силна икономика не ни трябва евтина работна ръка. Българските граждани заслужават достойно заплащане на труда си, равносилно на това в Западна Европа. Работим жителите на Благоевградско да не са с най-ниските доходи в страната, заяви водачът на листата на ПП-ДБ за Благоевградска област Андрей Цеков. Той допълни, че за да има силна икономика в региона, трябва да се случат няколко неща.

Първото е да има управляващо мнозинство, което да не се връща към 12-годишния модел, когато компаниите бяха рекетирани с институционални бухалки. За да привлечем инвеститори не трябва държавата да ги изнудва, а да им осигури свободата да изградят и развиват бизнеса си у нас, да разкриват нови работни места и да предлагат адекватно за държава от ЕС заплащане, допълни Цеков.

Държавата в тази връзка може да осигури максимално разрешени програми за инвестиции в машини и сгради при разширение или изграждане на ново производство – като покрива до 50% от инвестицията, да не вдига данъците, да осигури таван ца цената на тока за фирмите.

Така ще се вдигнат и производителността на труда, и заплатите на работещите. Трябва да създадем условията, за да стъпят нови компании в региона. Благоевградска област има нужната инфраструктура, категоричен е Цеков.

По думите му със стъпването на нови компании в региона и предлагането на по-високи заплащания, и останалият бизнес ще вдигне възнагражденията на хората, за да не остане без кадри. Държавата може да се ангажира с търсене на инвеститори за Благоевградски регион. Освен това, за да избират и младите семейства, и хората в зряла възраст, да живеят в България, трябва да се продължи финансова политиката с грижа за гражданите, която ПП-ДБ реализираме през последните 3 г.

Можем да отстояваме тези мерки със следващите бюджети и тогава до 4 г. минималната и средната работна заплата ще се удвоят. За целта гражданите могат категорично да посочат на кого поверяват бъдещето на страната ни на предстоящите парламентарни избори в края на октомври.

През годините само ПП-ДБ показахме, че на практика можем да се погрижим за ръст на доходите на българските граждани. Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ се явява на изборите в края на октомври с бюлетина с №26.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.


Още от: Политика

Принтирай статия
2 коментара
08 Октомври 2024 17:38 | Патриот
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Брато, точно така! Има пари в нашата родина, само да се спре кражбата от народните пари!!!


08 Октомври 2024 18:33 | djumalia.
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

e da ama kato vlizate v parlamenta druga pesen peete. i se grijite za pudelite.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар