Андрей Цеков: Реална грижа за Сандански - с елитна гимназия, закрит плувен басейн, нови ВиК мрежа и минерални извори

22 октомври 2024 16:25   6 коментара   1841 прочита


Сандански е едно от местата у нас с най-чист въздух и най-лековита вода. Най-слънчевият град на България с над 80 минерални извора се развива бързо като предпочитан СПА център и винена дестинация. При кабинета „Денков“ направихме първа стъпка държавата да финансира различни общински проекти, които ще доведат до по-добър стандарт на живот на хората.

Така за община Сандански осигурихме безпрецедентните до момента 30 млн. лв., казва водачът на листата на ПП-ДБ в Благоевградско Андрей Цеков. Той уточнява, че голяма част от средствата са за решаване на най-големия проблем на Сандански и селата - подмяна на архаичната ВиК мрежа. Ангажираме се да продължим инвестициите в тази инфраструктура със започнатия темп, допълва бившият регионален министър. 

Екипът на ПП-ДБ разработи програма за развитие на Благоевградска област, с отделен акцент за всяка община. В Сандански приоритет е елитна гимназия с математически и езиков профил за най-талантливите деца на Сандански и Петрич, за да не се налага да се откъсват в юношеска възраст от семействата и родния край, обяснява Андрей Цеков. 

От ПП-ДБ са категорични, че за да просперира всеки регион, държавата трябва да се погрижи за продължаващ ръст на доходите – така че до 2027 г. да имаме средна работна заплата от 2000 евро и минимална заплата от 1000 евро. При ясно мнозинство в следващия парламент и при бюджетите на Асен Василев това е напълно постижимо, казват от коалицията. Това е една от мерките гражданите да изберат да живеят, да се развиват и да отглеждат децата си по родните си места. 

По отношение на здравеопазването в региона Андрей Цеков е категоричен, че има нужда от преструктуриране и кадрово обезпечаване на Югозападната болница, модернизация на материалната база, привличане и задържане на млади лекари и медицински сестри чрез стипендии, програми за специализация и жилищно подпомагане. 

Бившият регионален министър допълва и че минералните извори в Сандански могат да се доразработят с държавни инвестиции – като се инвестира в увеличаването капацитета на сондажите. Освен ползите за туризма, това ще даде възможност за евтино отопление за гражданите, бизнеса, публичните сгради. И ще доведе до развитие на местната икономика и съответно до качествен скок на доходите на гражданите. 

След като вече започна изграждането на открити спортни площадки към Спортната зала, чрез общинската програма има възможност да се финансира и строителството на покрит плувен басейн с олимпийски размери - за да се съхранят славните спортни традиции на града, казва още Андрей Цеков. Екипът на коалицията на Промяната се ангажира да работи и за съхранението и обновяването на най-красивия парк в Югозападна България – паркът „Св. Врач“ в Сандански. 

Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ се явява на предстоящите парламентарни избори с бюлетина с №26. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление


Още от: Политика

Принтирай статия
6 коментара
22 Октомври 2024 18:43 | Сандански
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Не ставаш.


22 Октомври 2024 18:49 | Махнете ДБ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Айде бе кой ви вярва след коментара на А. Атанасов че ще правите коалиция с мафията ГЕРБ и ДПС ще има отлив на още най малко 100000души, не разбрахте ли че докато не кажете категорично че с тези няма да правите коалиция хората няма да ви повярват


22 Октомври 2024 18:50 | Koceto
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Андрей Цеков къде беше досега бе да ти е*а майката и на теб ... Закрит басейн, да ви закрият горе на Белите Камъни и теб и Кмета и всички боклуци около него


22 Октомври 2024 19:32 | До горния
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Евала колега Много точен коментар за тия утрепки


22 Октомври 2024 19:36 | точен
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

БЛЯНОВЕ, БЛЯНОВЕ И ''ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ/ПП/ НА ДРЕБНИ БУГАРИ/ДБ/?! НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА И МИСЛЯ, ЧЕ ВЕЧЕ ЩЕ ВИ Е МНОГО ТРУДНО С ТРИЦИ МАЙМУНИ ДА ЛОВИТЕ.


22 Октомври 2024 19:46 | сиктир
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Много вОда има в обещанията, ке пиете една студена след изборите




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар