Андрей Цеков: Програмата ни за Благоевград включва инвеститори, разрешаване на водния проблем, нова сграда на болницата

15 октомври 2024 16:47   1 коментар   1754 прочита


Ясна програма за развитието на Благоевградски регион ще доведе до вдигане на стандарта на живот на гражданите. Това заяви водачът на листата на ПП-ДБ за областта Андрей Цеков. Бившият регионален министър е категоричен, че наред с програмата на коалицията за продължаващ ръст на доходите на национално ниво, трябва да се направят няколко стъпки за съживяването на бизнес начинанията в региона.

В основата, разбира се, е раздвижването на икономиката, което ще дойде от влизането на нови компании на терените на някогашната Цигарена фабрика. Инвеститори вече проявяват интерес да разкрият производства и работни места. Освен това бизнесът получава предвидимост – ПП-ДБ са категорични, че няма да вдигат данъци и ще подпомагат компаниите да инвестират в технологично обновяване, за да са конкурентноспособни.

Екипите на ПП-ДБ ще се захванат и с разрешаване на водния проблем на областта с адекватни устойчиви проекти – както за гражданите, така и за земеделците.

Сред основните акценти е и по-добра среда за здравеопазването в Благоевград за хората и за медиците. Областният център може да има изцяло нова модерна сграда на МБАЛ Благоевград на мястото на изоставените павилиони в комплекса. Финансирането ще се обезпечи през бюджета на здравното министерство. Целта е отсега да залегне сред Националните приоритетни проекти, за да се осигурят средства първо за проектиране, а после и за строителство. Паралелно с това ПП-ДБ продължаваме да работим за по-качествено здравеопазване, включително като разширим кръга от безплатни лекарства за хронични заболявания, допълват Андрей Цеков и кандидатите за народни представители за МИР Благоевград.

Освен качествено здравеопазване, другият приоритет в програмата на ПП-ДБ е осигуряването на качествено образование за децата. В Благоевград можем да съдействаме и за по-добра учебна база. През Националната програма за общински проекти има възможност да се осигурят средства за изграждане на изцяло нова сграда за едносменен режим за Езикова и Математическа гимназия.

„Ще изискаме ясен план за модернизация и рехабилитация на пътищата към планинските курорти в Рила и Пирин. А древният град „Скаптопара“ до магистрала „Струма“ може да се разработи като значим археологически парк и да привлича туристи“, казва още Андрей Цеков.

Регионалния министър от кабинета „Денков“ е убеден, че в основата на благосъстоянието ни като общество стоят два фактора - икономиката и инвестицията в хората. „Имаме решенията, парите в държавата са налични. Можем да се погрижим за гражданите на Благоевград и областта.  Имаме програма за целия регион - за да останат младите хора да се развиват сред прекрасната природа на родния си край, да отглеждат децата си сред приятели и роднини“, обобщава Цеков.

ПП-ДБ се явяват на предстоящите парламентарни избори в края на октомври с бюлетина с №26.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 


Още от: Политика

Принтирай статия
1 коментар
15 Октомври 2024 18:22 | зрител
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Лъжи




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар