Андрей Цеков от ПП-ДБ: Сандански, Петрич, Банско и Разлог с потенциал да направят бум в СПА туризма

06 юни 2024 12:28   4 коментара   4319 прочита


Регионът има огромен потенциал за развитие чрез мащабни инвестиции за благоустрояване на населените места, стимулиране развитието на туризма, включително с нови добивни сондажи за минерални води, които да позволят, особено за районите на Сандански, Петрич, Банско и Разлог, да се доразвие СПА-туризма.

Това казва водачът на листата на ПП-ДБ в Благоевград Андрей Цеков, който беше министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета „Денков“ и зам.-министър на финансите в кабинета „Петков“. При ясна стратегия за надграждане на сегашния туристическия продукт и с допълнителен фокус върху стъпвалите по земите ни Орфей и Спартак, можем да имаме още по-привлекателна услуга за гости от страната и чужбина. Цеков е категоричен, че област Благоевград има всичко – квалифицирани и трудолюбиви граждани, транспортна свързаност, природни дадености.

Започналите държавни инвестиции в благоустрояването на региона ще доведат до по-добра и модерна градска среда и инфраструктура. А привличането на доходоносни бизнеси – до по-високи възнаграждения и стандарт на живот за гражданите.

Инвеститори от години подминават региона, защото моделът на управление на ГЕРБ и ДПС, който налага рекет на бизнеса, не е позволявал големи компании да възприемат  региона като една благоприятна среда. Това може да се промени, хората искат да живеят с високи доходи, да развиват спокойно бизнес, в условия на равнопоставеност и справедливост за всички. Мнозинството от гражданите обаче трябва да има мнозинство и в парламента, за да излезем от застоя.

С двата кабинета на ПП-ДБ показахме, че гражданите и регионите вече не са сирачетата на държавата. Насочихме средства за ръст на доходите, за повече направления за здравни специалисти, за безплатни учебници на децата, разписахме мащабна програма на инвестиции в регионите, обясни Андрей Цеков.

По Националната програма за общински проекти той като регионален министър разписа 187 млн. лв. за Благоевградска област. Кметовите са подали и още проекти, които служебният регионален министър трябва да прегледа. С тях националното финансиране за региона може да достигне 250 млн. лв.

Сандански вече има осигурени условия и финансиране да реши дългогодишни проблеми с амортизираната ВиК мрежа и възлови пътни артерии в града с реализацията на няколко проекта, за които има подписани споразумения - реконструкция и подмяна на цялата водопроводна и канализационна мрежа на улиците „Воден“, „Христо Смирненски“, „Васил Левски“, „Св. Св. Кирил и Методий“, „Св. Св. Козма и Дамян“, „Петър Сарафов“, „Княз Борис I“ и „Стою Хаджиев“. По тях ще се обновят и пътната настилка, и тротоарите. Курортният град ще има изграден и околовръстен път в участъка от ул. „Стефан Стамболов“ до ж.к. „Изгрев“, което значително ще облекчи натоварения автомобилен трафик и ще осигури бърза и комфортна транспортна връзка между жилищните квартали в град Сандански и с. Поленица. Сандански ще има и нови улици с осветление и с положени под тях ВиК мрежи. С финансиране от бюджета ще се изградят и многофункционална спортна площадка, баскетболна площадка, футболно игрище, детски площадки и кътове за отдих в прилежащата зона до Спортна зала – Сандански. Градът има осигурено национално финансиране и за нов общински пазар, а по други споразумения започва цялостна подмяна на водопроводна мрежа в село Склаве и цялостна подмяна на водопроводна мрежа в село Катунци.

Петрич вече може да стартира мащабна програма за ремонт на улици със смяна на водопроводи и нови тротоари.

Разлог подаде пред МРРБ проект да построи многофункционална спортна зала. Общината има разписано споразумение за финансирането й в размер на 12 млн. лв.  по време на кабинета „Денков“.

За Симитли са осигурени средства за 18 инвестиционни проекта за проектиране, строителство, основен ремонт и реконструкция на улична мрежа, общински пътища и тротоари, спортна инфраструктура, площадки, алеи и зони, както и зелени площи за широко обществено ползване.

„С разпределянето на държавния ресурс с мисъл за добруването на хората, България бързо може да се развие до нормална европейска държава. Но трябва да излезем от модела на стабилната бедност, която ни предлагат ГЕРБ и ДПС“, обобщава водачът на листата на ПП-ДБ в Благоевград. Коалицията на Промяната се явява на изборите с №14.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 


Още от: Политика

Принтирай статия
4 коментара
06 Юни 2024 15:59 | Цеков
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

В Благоевград има минерална вода колкото Сандански. Там спа туризма беше зачеркнат от Байкушев. Организира референдум и провали всичко.


06 Юни 2024 16:00 | Цеков
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

В Благоевград има минерална вода колкото Сандански. Там спа туризма беше зачеркнат от Байкушев. Организира референдум и провали всичко.


06 Юни 2024 18:37 | Абе,
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

гласувай за ппдб и получаваш гроб и депесето в комплекта


06 Юни 2024 19:09 | 1234455
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

а дебелия депутат Коцето от Петрич раздава шоколадови бонбони предизборно с благодарности за подкрепата, е тва е, шоколадово бонбонче и хоп в парламента, за избирателите кариес>кур, за Коце парламентарна заплата от десет хилки на месец и депутатска пенсиика след време, а между другото, за белите бонбонки, за мургавелките кеш
щ




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар