Андрей Цеков начело на листата на ПП-ДБ за 1 МИР Благоевград /ВИДЕО/

24 септември 2024 17:08   8 коментара   5887 прочита


Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ регистрира в РИК Благоевград листа за участие в изборите на национален парламент на 27 октомври 2024 г. 

Водач отново е Андрей Цеков, министърът на регионалното развитие и благоустройството в кабинета „Денков“. Кандидатите за народни представители на ПП-ДБ за 1 МИР Благоевград са изтъкнати професионалисти и общественици от областта. 

„Листата ни е съобразена с приоритетите в нашата предизборна платформа, която е ориентирана към бъдещето на България.

Бъдещето на страната ни са младите хора, затова и в листата, и в програмата ни приоритетите са насочени към тях – образование, здравеопазване, грижа за младите хора. В листата имаме 4 лекари, 4 учители, 6 млади хора, 7 дами. Подредихме балансирана, хубава, оптимистична листа, която гледа към бъдещето. Ние сме един добър отбор, в който има хармония“, каза Андрей Цеков. 

Той определи като ненормално отиването на 7-ми парламентарни избори от април 2021 г. насам. Цеков беше категоричен, че това е така, защото една част от политическата класа неистово се стреми да запази порочната система на завладяната държава. „Не успява, защото за последните 3 години единствените сформирани редовни правителства са от реформаторските среди – от ПП и ДБ“, каза Цеков. 
По повод ниската избирателна активност водачът на листата на ПП-ДБ в Благоевград заяви: „Вярвам в българските граждани, че искат да живеят добре, че не искат институции-бухалки и вярвам в свободния избор на хората. Изборите през октомври ще са тест за гражданското ни общество – доколко в него има енергията да живеем в по-добра държава. Влизаме в изборите с надеждата и обещанието, че каквото зависи от нас, ще направим, за да се управлява България в правилната посока. В управление, което води към грешната посока, няма да участваме“. 

Пълната листа с кандидатите за народни представители на ПП-ДБ за 1 МИР Благоевград: 
Андрей Цеков е министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета „Денков“. Притежава 20-годишен опит в управлението на инвестиционния процес в големи корпоративни структури. Завършил е Юридическия факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски”, специализирал е право на Европейския съюз в Университета в Амстердам (Нидерландия) и мениджмънт в Станфорд (САЩ). 
Радко Тумбев е началник на отделението по физиотерапия и рехабилитация в МБАЛ-Разлог. 
Димитрина Хаджиева-Недина е завършила с отличие Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Започва кариерата си като районен съдия в Районен съд Сандански. Три години по-късно подава оставка в знак на несъгласие с опитите за намеса в работата й като съдия. След като напуска съдебната система, Димитрина се вписва в Адвокатска колегия Благоевград и има успешна кариера като адвокат по граждански дела. 
Ваня Кромбоа е общински съветник и зам. -председател на Общински съвет Благоевград. Има бакалавърска степен от УНСС София в специалността "Икономика и управление на човешките ресурси”, както и завършена магистратура “Туризъм” в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Работила е в Американския университет в България като административен сътрудник на президента и на ректора, била е и планински водач. 
Николай Куколев е роден в Благоевград. Завършил е „История“ и „Българска филология“ в Югозападния университет,, Неофит Рилски” в Благоевград. Като студент е сред създателите на Независимо студентско дружество (ФНСД) в ЮЗУ,, Неофит Рилски” и на СДС в Благоевград. Бил е два мандата общински съветник (1991-1999 г.) и зам. -областен управител на област Благоевград в периода (1999-2001 г.). Участвал е в създаването на първия план за регионално развитие на област Благоевград. Работил е като служител в ЮЗУ,, Неофит Рилски” в Благоевград, в застрахователния сектор, а от 2005 г. е учител по история и по гражданско образование в Благоевград. 
Мария Тенчева е магистър в специалност „Счетоводство и контрол“. Работила е като главен счетоводител на ДГС Петрич. 
Теди Николов е роден в Петрич. Завършил е „Политология“ в СУ „Св. Климент Охридски“, както и една от новите магистърски програми на УНСС – „Противодействие на корупцията“. Има квалификация от Оксфордския университет в областта на политическите науки. Общността в Петрич го познава от изявите му с ЦПЛР ОДК Петрич. 
Сейди Абдишев е родом от Сатовча. Завършил е Американския университет в България със специалност „Бизнес администрация“, има и втора бакалавърска степен по „Политически науки и международни отношения“. Придобива магистърска степен по финанси от The University of Warwick във Великобритания през 2018 г., след което се завръща в България. Понастоящем е старши финансов аналитик в една от водещите международни софтуерни компании. 
Ивайло Димчев е зъболекар и общински съветник в Сандански. 
Димитър Парасков се занимава с финансови пазари. Според него е важно гражданите да бъдат финансово грамотни, за да разбират как функционира икономиката. По думите му основните проблеми в страната са корупцията, неефективното управление и липсата на икономическо развитие. Димитър Парасков обаче е оптимист за бъдещето и се бори за по-добра и справедлива България за следващите поколения. 
Дейвид Давидков е от Благоевград. Възпитаник на Националната хуманитарна гимназия “Св. Св. Кирил и Методий”. Студент в специалност “Международни отношения” в Югозападния университет “Неофит Рилски”. 
Йорданка Бърдарска е учител в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ в Благоевград. 
Мартин Петров е магистър по японски език и култура от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Приема за своя основна лична кауза подобряването на достъпността на средата за хората в неравностойно положение, родителите с детски колички и по-възрастните хора. 
Олег Сатиев е ортопед с дългогодишна практика в Благоевград. 
Атанаска Ковачева е юрист, дългогодишен експерт в областта на културата. Има богат професионален опит, включително и като съдебен заседател. Активен общественик. 
Янко Христов е роден и израснал в Благоевград. Университетски преподавател с дългогодишен опит в проучването и преподаването на средновековната история на Европейския Югоизток и на история на българската държава и право. Добре познат и уважаван в професионалните среди на медиевистите и византинистите в България и чужбина. Автор е на редица публикации, член на редакторски и изследователски екипи, гост-лектор и участник в множество научни форуми в България, на Балканите, в Централна Европа и САЩ. 
Мария Тончева е преподавател в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ в Благоевград. 
Николай Лалев е лекар, част от екипа на Спешен център Сандански. 
Любомир Терзийски е финансист, общински съветник, заместник-областен управител на Област Кюстендил в кабинета „Петков“. 
Методи Бисерков е директор на Исторически музей – Петрич. 
Маня Мартинш е финансист, завършила „Счетоводство и контрол“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“, от където има и магистратури по одит и транспортен мениджмънт. 
Марио Граченов е завършил АУБ с две специалности - "Политически науки и международни отношения", както и "Журналистика и масови комуникации". Има богат опит в социалната сфера, международните отношения и дипломацията. 


Още от: Политика

Принтирай статия
8 коментара
24 Септември 2024 17:31 | Беседката на джамията
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

И тия поплювковци изкараха костюмите от гардеробо.


24 Септември 2024 17:41 | ЦЕКОВ
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Благодаря на всички балъци, които ще подкрепят нас ПП. Надежда към бъдещто за Пеевски и Борсов с такава листа.


24 Септември 2024 17:49 | Ърт
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Този път само ще си обикалят няма да влезе никой от тези. Хармония ще има, леле и Лорер водач. Закривай Продължаваме Промяната.


24 Септември 2024 18:28 | Ани
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Ох, пак Атанаска!!!! Тя обикаля парти да се уреди със службичка, ама нека да даде път на младите, тя е в пенсионна възраст.


24 Септември 2024 19:06 | разлог
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

До кога този доктор от Разлог ще го влачите нагоре, надолу? Та той винаги играе заедно с мечоко проти вас!


24 Септември 2024 20:45 | Избор ли?Какъв избор?
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Герб=пп=дпс=възраждане=величие=дпс=итн


24 Септември 2024 21:04 | ПП-Продължаваме
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ПЕДЕРАСТИЯТА, а Куколев - въртележката пърди и сере мощно в кенефитена НХГ, заеби ебаси кавалите.....


24 Септември 2024 21:13 | Чука
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Банда неможачи! Регионалния на пепетата и шеф на боклуко, на мама Грачанчето, не го искат в неговото село, той тръгнал в областта да агитира. На миналите избори имаше 200 гласа, на тия му пожелавам от сърце 100.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар