Андрей Цеков: Фонд „Стамболов“ за студенти, Благоевград може да има нова сграда за елитна гимназия

12 октомври 2024 15:16   3 коментара   1915 прочита


Качествено образование и модерна учебна база за децата на Благоевградска област, за да не се налага учениците да „доучват“ през частни уроци. Важно е да ги научим на критично мислене, не на зубрене, заяви Андрей Цеков, водач на листата на ПП-ДБ в МИР Благоевград. По думите му това е част от основата, за да могат след време децата ясно да формулират целите си и да отстояват позиции в различни житейски ситуации.

Основната задача на коалицията сега е да осигури условията за добро образование. Сред важните елементи е и учебната база. През Инвестиционна програма за общински проекти има възможност да се отпуснат средства за изграждане на изцяло нова сграда за едносменен режим за елитна гимназия в Благоевград. Така децата в Езикова и Математическата гимназии ще могат да трупат знания по-пълноценно в редовна смяна. Общините могат да кандидатстват през същата Инвестиционна програма и за основни ремонти в училищата – на класните стаи, санитарните възли и покриви.

При получаването на голяма подкрепа от гражданите на предстоящите избори, от коалицията ПП-ДБ са категорични, че ще успеят да се преборят за честни конкурси за учителски и директорски места.  

Програмата на обединението включва 300 лв. на година за всички ученици от I до VIII клас; Фонд за нови детски ясли, детски градини, училища и физкултурни салони; Фонд за ремонт на университетските общежития.

Предвиждаме Фонд „Стамболов“ - стипендии за студенти, които след завършването си работят 5 години в България.

При постигане на ясно мнозинство на ПП-ДБ в следващия парламент, ще можем с лекота да продължим политиката за ръст на доходите, в това число и учителските заплати да са 125% от средната работна заплата за страната.

Коалиция ПП-ДБ се явява на предстоящите избори с бюлетина с №26.

 Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 


Още от: Политика

Принтирай статия
3 коментара
12 Октомври 2024 15:21 | Благоевград
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Нема деца. ГрадО е празен.


12 Октомври 2024 15:21 | Гражданин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Какви по-често конкурси .. нали Златанов се заигра с вас!


12 Октомври 2024 17:29 | Stambolov
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Цеков и Граченов редят СИК ове на ДПС, айде по-сериозно.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар