Андрей Цеков: Банско и Добринище - нови улици, довеждащ водопровод и минерални извори за развит ски и СПА туризъм

21 октомври 2024 14:16   2 коментара   2226 прочита


Ски столицата на България – Банско може да предложи по-добри условия за жителите на планинския град и хилядите туристи. В курорта вече са ремонтирани 3 основни улици с осигурени от държавата средства по инвестиционната програма за общините. Гражданите скоро ще имат обновени улици с нова водопроводна и канализационна мрежа.

Инвестиционната програма за общински проекти, приета по идея на ПП-ДБ, ще продължи, заяви водачът на листата на ПП-ДБ в Благоевградско Андрей Цеков. Бившият регионален министър уточни, че мярката е част от политиките на коалицията на Промяната инвестициите в страната да стигат до всеки български гражданин.

Можем да се погрижим и Добринище да се развие като туристическа перла – както за ски, така и за СПА туризъм. Ще осигурим средства пътят от Добринище до хижа Гоце Делчев да бъде ремонтиран и разширен, за да осигури по-комфортен достъп до планината както на местните хора, така и на туристите, допълни Цеков.  

ПП-ДБ имат решение и за спиранията на водата заради аварии в Добринище, което мъчи местните хора и бизнес и оставя неприятно усещане в туристите. „През общинската програма може да се осигури финансиране и за нов довеждащ водопровод от водохващанията Липев пожар и Плавилото до Добринище. Проектът вече е в съгласувателна процедура. С изграждането му хората и хотелите ще забравят за спиранията на водата", обясни Андрей Цеков. Той и кандидатите за депутати от обединението се ангажират и държавата да осигури средства за сондаж за добив на минерална вода, за да развие Добринище потенциала си на СПА курорт.

Имаме програма за региона с решенията. С политиката за ръст на доходите през последните 3 г. показахме посоката, в която трябва и може да се движи страната – когато средствата от бюджета се разпределят към хората – и с началните стъпки за ръст на заплати и пенсии, и с инвестиции във всяка община. При запазване на заложения темп на развитие до 4 г. средната заплата у нас може да е 2000 евро, а минималната – 1000 евро, обясни Цеков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.


Още от: Политика

Принтирай статия
2 коментара
21 Октомври 2024 18:04 | Абе,
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

много гласоподаватели около тез измамници, бе ...


21 Октомври 2024 20:18 | Гражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Пеевски момчета в действие!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар