2000 съборяни празнуваха в местността Попови ливади

02 август 2010 00:10   19 коментара   17952 прочита
Депутатът О. Тетимов, председателят на общинското ръководство на “Атака” - Г. Делчев Г. Чолаков /вляво/ и активисти се поклониха пред паметника на Гоце
Депутатът О. Тетимов, председателят на общинското ръководство на “Атака” - Г. Делчев Г. Чолаков /вляво/ и активисти се поклониха пред паметника на Гоце


Депутатът О. Тетимов, председателят на общинското ръководство на “Атака” - Г. Делчев Г. Чолаков /вляво/ и активисти се поклониха пред паметника на Гоце

Автобуси на ВМРО-НИЕ с активисти и членове от София, Разлог, Петрич и Сандански се изсипаха в курортната местност, над 300 червено-черни начело с ексдепутата Борис Ячев и членовете на националното ръководство Георги Тренчев, Венци Методиев и др. седнаха на голяма трапеза и виха дълги хора на огромната поляна заедно с хората

Повече от 2000 съборяни в събота с присъствието си в местността Попови ливади за поредна година почетоха организираните от община Гоце Делчев традиционни тържества по случай 107 години от Илинденско-Преображенското въстание. Празничният ден, който се слави като илинденски събор, започна с отслужена от Неврокопския митрополит Натанаил заупокойна молитва в памет на загиналите. С много венци в знак на признателност бе отрупан паметникът на легендарния войвода Гоце Делчев, който се извисява с целия си ръст в сърцето на Пирин планина. Депутатите Георги Андонов - ГЕРБ, Огнян Тетимов - “Атака”, и Алиосман Имамов - ДПС, лично поднесоха венци и цветя пред паметника.

Домакинът, кметът Владимир Москов, представители на общината, на обществени и неправителствени организации и много граждани се поклониха пред паметника на войводата Гоце Делчев. Всички политически сили от неврокопския политически спектър с изключение на Синята коалиция и ДСБ също поднесоха венци пред паметника на войводата Гоце Делчев по случай 107 години от Илинденско-Преображенското въстание. С руски романси от новата програма на неврокопската певица Николина Чакърдъкова започна музикалната програма на голямата ливада. За 2000-те съборяни пяха и танцуваха Васко Лазаров и македонската певица Сузана Спасовка. Мъжка фолклорна група “Неврокопчани”, Боряна Карпузова, Георги Жбантов и други местни изпълнители до късния следобед веселиха съборяните. Виха се многокатови хора въпреки жаркото слънце.

Повече от 300 членове и активисти на ВМРО-НИЕ пристигнаха на Попови ливади със специални автобуси и развяха червено-черни знамена. След тържествената част пред паметника на Гоце червено-черните си направиха голяма обща софра. Сред тях бяха ексдепутатът Борис Ячев и представителите на националния съвет Георги Тренчев и Венцислав Методиев.

19 коментара
02 Август 2010 00:29 | Наблюдателен
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

За първи път ВМРО организира и събира толкова хора за честванията на "Попови ливади" Може би това се дължи, че воеводите от пиринско се разделиха с лидера си Каракачанов и станаха основоположници на ВМРО-НИЕ начело с Петко Атанасов.Показателен е и факта че от Каракачановото ВМРО-БНД нямаше никои на тържествата по случай 107 години от Илинденско-Преображенското въстание. ВМРО се нуждаеше от промяна и от нови личности и въпреки упорството на Каракачанов с появата на ВМРО-НИЕ тази славна организация тръгна по пътя на обновлението и промяната. Дните на лидера на ВМРО-БНД са преброени ,без организациите в пиринско той е обречен на провал и забрава.


02 Август 2010 00:34 | Гост
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

От години идвам на папаз чайр и за първи път се почуствах на истински събор по повод на илинденското въстани от 1903г.Благодаря на момчетата и момичетата от ВМРО-НИЕ които дадоха облика и настроението на събора. Ако не бяха те и техните знамена по нищо нямаше да личи ,че това е събор в чест на илинденци.


02 Август 2010 00:34 | Макето
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Да се отбележи, всеки член пристигна на ( СОБСТВЕНИ РАЗНОСКИ) Браво "патриоти" така и баба знае да седне на държавна софра. Вие ке я донагласите Бугария.


02 Август 2010 00:40 | До макето
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Омовчето , немои да се пънеш щото ако на теб не ти плащат от Скопие нема да излезеш от колибата си в Мусомище.А аз съм си платил и бензина и "софрата" и всички останали бяха така .


02 Август 2010 00:48 | Макето
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Нерде Мусомище нерде София серсемино, моята партия нито е под закрилата на Д.С. нито лапа държавни нито пък и от където било пари. Така ще си останете бедни дори и във фантазиите.


02 Август 2010 01:18 | войвода
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

даскалчето ячев в стремежа си да покаже на света колко "значими и многобройни" са от новоизлюпеното мижаво здружение мвро-ние.. помъкна целия си електорат от петрич в състав 30 човека (половината деца, всички облечен с черни фланелки веещи байраци:)


02 Август 2010 07:38 | писна ми
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Боби Ячев е АЛЧЕН а като баджанак си Тетимов


02 Август 2010 08:12 | Наско
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Струма /посмалете малко бройката/ мишока Ячев наистина се опита да произеведе силно впечатление и помъкна със себе си 20-30 човека,но чак 300?! Истнината е че измисленото ВМРОние няма подръжници и е отчаян опит на такива псевдополитици като Ячев да се върнат към власта.


02 Август 2010 08:34 | МВРОец от Петрич
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Хай пичове, върнете ми червните гащи, не си правете майтап повече. Не мога да се върна в Петрич без тях.


02 Август 2010 09:14 | до всички
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Хората са си отишли там да хапнат, пийнат и да се повеселят , а не заради Ячев, Тренчев и сие. И не мислете , че те са давали собствени пари за този събор - те са такива авантаджии и двамата- особено директорчето от Разлог. Не вярвам на измислени партии!


02 Август 2010 09:26 | Воин
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Абе Насе тези 300 човека,които бяха там са от ВМРО-НИЕ, но явно не си разбрал, че си един от малкото, които останаха да подпират клатещият се стол на господин Прасимирчо...... упппс Красимирчо.


02 Август 2010 09:32 | защитник
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Оххх много сам притеснен, тези ентусиасти от БНД са изчезващ вид!!! Може ли някой да ми даде емайл или телефон за връска с екипа, който отговаря за Червена Книга на България?


02 Август 2010 09:41 | veto
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Този олигофрен ячев е поредната гадория на този събор


02 Август 2010 13:10 | Венци
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Айде пак помиярите на шопара Каракачанов започнаха да вият от злоба и завист щото са останали един файтон хора в цялата област. Как видяхте колко бяхме като вас изобщо ви нямаше там.Ето ви броиката ,2 автобуса от София по 55 човека са 110,70 човека от дружеството в Г.Делчев, 30 от Разлог , 30 от Петрич, 20 от Благоевград ,10 от Симитли и 5 от Кресна .И това са само част от членовете на тези дружества ,вие злобарчета си ги бройте.И пак ще ви призова напишете си имената да ви видим кои сте ,или кой си.
Показателен е факта ,че дори и медиите не ви отразяват ,щото няма какво да отразят за вас. ВМРО винаги е страдала от предатели ,а вие се оказахте такива като предадохте целия регион в бунта му срещу ДС ченгето Каракачанов.И по добре ,че си останахте при него да не мърсите новото начало. Хората ясно показват кои припознават за ВМРО.Не знам даже дали си заслужавате времето което ви отделям за глупостите ви във форума.А какво ще правите като бай Христо Матов и СМО ви вземат имотите ипаричк


02 Август 2010 14:22 | до ВМРОние,вие,те.
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

На въпросното мероприятие имаше представители от почти всички партии, Герб, НДСВ, БСП, Атака... но само вие от невзрачното вмро се надувате като пуяци и вдигате шум (избивате комплекси за малоценност щото сте шепа интриганти и никой не ви взима на сериозно, без значение дали сте вмро, ние, вие или те:)


02 Август 2010 15:59 | гоце делчев
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

какво вмро бе нема и не съществува такова нещо събрали се вчера двайсе лумпена пияници и наркомани и псуват и повръщат по поляните като хамали


02 Август 2010 20:08 | патриот
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Жал ми е да гледам как довчерашни съратници днес се джавкат като кучета едни други.ВМРО-НИЕ поне се организираха и почетоха празника достойно ,а къде беше ВМРО-БНД.Имаше и от други партии вярно е ,но само те бяха раличими и толкова много.Питам ви какво ще правите когато утре лидерите ви си стиснат ръцете и кажат направихме грешка .Тогава как ще се гледате в очите.Не ви стигат омовските помияри дето постоянно ви плюят по форумите с една единствена цел да ви омаскарят и обезличат за да ви изместят от сърцата на хората ами вие сами им помагате.Ако продължавате така хората ще ви отпишат и двете ВМРО -та , аз съмия съм в недоумение какво правите самоубивате ли се.Дядо ми е бил част от онова ВМРО до 34г. Винаги съм гласувал за вас ,а сега ме поставихте в шах.Вземете се в ръце бе хора България има достатъчно врагове ,че и вие да воювате помежду си.


03 Август 2010 00:43 | Стони
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

и др. седнаха на голяма трапеза и виха дълги хора на огромната поляна заедно с хората :))))) Стони)))


03 Август 2010 10:37 | Смех
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Сбрали се слуги на официална София да лапат и смучат на аванта, всички червено-черни боклуци са за подигравка на хората.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар