2000 китари свирят в Кюстендил, хотелите пълни с музиканти, ще кандидатстват за Гинес

04 април 2013 16:41   4627 прочита


Близо 2 000 китари от България и чужбина свирят в Кюстендил. Срещата на любителите на това изкуство е по време на седемнадесетото издание на Международния конкурс за класическа китара "Акад. Марин Големинов" - Кюстендил 2013, това обяви главният организатор Иван Андонов.

Може би сме единственият град в света, в който всички хотели в момента да са изпълнени с китаристи. Решили сме след конкурса да кандидатстваме за Рекордите на Гинес. 125 души ще бъдат заети в организацията на конкурса. Тази година ще участват китаристи от България, Сърбия, Македония, Полша, Украйна и Англия, каза още Иван Андонов.

Кюстендил отново е столица на китарното изкуство. С тези думи Стефан Илиев – представител от Министерството на културата, приветства 17-ото издание на Международния фестивал на класическата китара „Академик Марин Големинов”. Стотици хора присъстваха на откриването и успяха да се насладят на различни китарни произведения.

От 2008 година фестивалът е включен в културния календар на Министерството на културата и в програмата на Министерския съвет за закрила на деца с изявени таланти.

Благодаря на всички, които подкрепят това наистина грандиозно събитие. Благодаря, че винаги сте част от него и направихте едно мероприятие, с което да се гордее не само Кюстендил, а и цяла България. Истината е че, комплиментите, които отправяте към нас и звуците които раздавате, правят пролетната атмосферата в Кюстендил изключително специална, каза и кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Даниел Цветков


Още за: китари   музика   изкуство   Още от: Хайлайф

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар