1000 българи виха хоро на олимпийския стадион в Берлин и вдигнаха на крака публиката от цял свят

08 юли 2011 00:20   2 коментара   9860 прочита
Част от кюстендилската група в минутите преди излизането на сцената
Част от кюстендилската група в минутите преди излизането на сцената


Част от кюстендилската група в минутите преди излизането на сцената

Танцьори от Кюстендил оставиха незабравим спомен в сърцето на Берлин по време на Световния фестивал на културата. Самодейците се завърнаха в родния град с много спомени и снимки от посещението си в Германия. За няколко дни едно от подземията на олимпийския стадион в Берлин, където се събрахме всички българи на едно място, непрекъснато се огласяваше от скандирания “Българи, юнаци”, разказва шефката на Обреден дом - Кюстендил Камелия Джиновска, член на културната делегация.

България се представи на фестивала с най-дългото хоро, извило се на олимпийския стадион в столицата на Германия, разказаха жените и мъжете от групата. С космополитното си изпълнение на “Излял е Дельо хайдутин”, преливащо в песента “Вода”, на фона на най-дългото хоро, изиграно на “Пустоно лудо и младо”, над 1000 българи събраха бурни овации и вдигнаха на крака публика от цял свят, събрала се на олимпийския стадион в Берлин.

Не за първи път пътуваме зад граница, за да показваме български хора, ръченици и песни, но на такъв космополитен форум досега не сме били, заключи Джиновска, възхитена от видяното и преживяното.

2 коментара
08 Юли 2011 08:42 | 007
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Б Р А В ООООО


08 Юли 2011 11:25 | садам
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Едно голямо браво бъдете живи и здрави много късмет прославяйте БЪЛГАРИЯ със свойте пестни и танци.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар