Състезателка на Спортика с номинация за "Футболист на футболистите"

09 май 2018 12:09   7060 прочита


Капитанът на футболен клуб Спортика и националния отбор на България за жени Вероника Гоцева е сред номинираните дами за приза "Футболист на футболистите" за сезон 2017/ 2018. Най - опитната в редиците на Спортика ще се конкурира за наградата с две момичета от НСА и по едно от Етър, Берое и Енко.

Вероника има огромни шансове да спечели наградата, заради отличните си изяви с екипа на Спортика и националния отбор, за който отбеляза две асистенции в последните два мача на националния тим срещу Албания. Гоцева е поредната футболистка на Спортика, която получава такова признание.

Преди нея Евдокия Попадинова бе избрана за Футболист на годината за 2016 година, а Вени Дона Сърбинска остана втора в същата класация за 2017 година. Няма друг женски футболен клуб в България, който да е извадил толкова млади и талантливи състезателки в рамките на няколко години. Всъщност клубът продължава да произвежда добри състезателки, като доказателство за това е групата от 6 момичета, които са гръбнака на националния отбор на България до 17 години.

На кое място ще се класира Вероника Гоцева в класацията ще разберем на 21 май, когато ще се проведе тържествената церемония в хотел Балкан в София. Очаква се да присъстват министърът на спорта Красен Кралев, президентът на БФС Борислав Михайлов и редица футболни звезди и деятели, сред които Димитър Пенев, Пламен Марков, Даниел Боримиров, Валентин Михов, Петър Хубчев, Димитър Бербатов, Бончо Генчев и други. За 18-а поредна година АБФ организира анкетата "Футболист на Футболистите" за определянето на най-добрия играч за сезона.

В допитването участват всички футболисти, които се състезават в българското първенство. От номинираните общо 12 играчи най-много - четирима, са от шампиона Лудогорец. Трима са от ЦСКА-София, по двама - от Левски и Ботев Пловдив и един от Берое. От три години в анкетата участват и жените футболистки, които също избират най-добрите измежду тях.

Марти Кирилов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар