Математиците от ПМГ "Акад. С. Корольов" в Благоевград трети на хандбал в страната

09 май 2018 09:34   1 коментар   8078 прочита


Математиците от ПМГ "Акад. С. Корольов" в Благоевград показаха, че освен да решават задачи могат и да играят добър хандбал. На заключителния турнир от ученическите игри по хандбал за юноши 11-12 клас, който се проведе в Хасково, отборът на гимназията от Благоевград зае трето място и заслужи бронзовите медали.

10 момчетата от 11 и 12 клас водени от учителя по физическо възпитание и спорт Антон Гръчки спечелиха малкия финал срещу домакините от ПГДС „Цар Ив. Асен II“ - Хасково с 39-36 и влязоха в тройката на най- добрите. Преди това благоевградчани отстъпиха в полуфинала пред бъдещия шампион Професионална гимназия по електротехника и електроника „М. В. Ломоносов“ - Горна Оряховица.

В груповата фаза учениците от ПМГ "Акад. С. Корольов" записаха победа и загуба съответно срещу ПГТ „Проф. д-р Ас. Златаров“ - Варна и домакините от гимназията в Хасково. Двама състезатели от математическата гимназия в Благоевград попаднаха в идеалния отбор на турнира, Борислав Попов и Иван Попев.

Голмайстор на турнира стана Петко Петков - ПГДС „Цар Асен II“ (Хасково), реализирал 89 гола. Още един отбор на ПМГ "Акад. С. Корольов" ще участва във финал на ученическите игри. Това е шахматния тим, който се класира за финалите на турнира за ученици 5-8 клас.

Марти Иванов


Още за: математици   хандбал   турнир   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
10 Май 2018 17:33 | star
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

На финалите ще участват шахистите на ПМГ, но в групата 8-10-и клас... А хандбалистите Б. Павлов и Ив. Попев са възпитаници на треньорката Софка Арабаджиева и състезатели на "Интер" /Бл/. Без тях и другото момче от "Интер" - Васко Колев, бронзът за Природо-математическата би бил само илюзия.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар